ORBAN: ASEARĂ M-AM ÎNTORS ÎN GUVERN ȘI NU AM GĂSIT PE NIMENI; TREBUIE SCHIMBAT MODUL DE LUCRU

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că trebuie schimbat modul de lucru la Palatul Victoria, el precizând că este important să fie demarată “procedura de curățare a instituțiilor publice”.

“Aseară, m-am întors la ora 9.30 (21.30 - n.r.) în Guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru și că, atâta timp cât ministrul sau premierul muncește, orice om care este chemat să își achite și să își atingă obiectivele care sunt stabilite trebuie să fie la muncă. Trebuie schimbat ritmul de lucru și să se înțeleagă că suntem în serviciul cetățeanului și că fiecare angajat al oricărei instituții publice are această obligație de a rezolva toate problemele pe care le are de rezolvat”, a spus premierul, la începutul ședinței Executivului.

Acesta le-a transmis membrilor Cabinetului să păstreze în ministere doar oameni competenți, arătând că este foarte important să fie demarată “procedura de curățare a instituțiilor publice”.

“Dați drumul la audit și fiți pregătiți după adoptarea ordonanței de urgență pentru noi hotărâri de Guvern de organizare a oricărui minister în parte. Gândiți structuri suple, păstrați doar oamenii competenți, doar oamenii care sunt dedicați interesului public, oamenii care într-adevăr vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine e leneș, cine s-a obișnuit să își ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu”, a spus Orban.

El le-a solicitat miniștrilor să oprească toate “simulacrele de concursuri” la care s-a dat drumul, pe ultima sută de metri, de Guvernul Dăncilă.

“Domnule ministru de Externe, vă rog să analizați cu mare atenție modul în care au fost făcute numirile pe pozițiile diplomatice de consul general, de consul și să verificați în ce măsură s-au îndeplinit condițiile legale, să îi rechemați imediat pe aceia care au fost numiți fără să aibă nicio legătură cu diplomația și cu misiunile pe care trebuie să le exercite personalul diplomatic”, a cerut Orban.

Premierul a menționat că trebuie deblocate marile proiecte și accelerate procedurile pentru finalizarea lor, pentru a nu se pierde niciun euro din resursele financiare care sunt puse României la dispoziție de la nivel european.

“Este foarte important să demarăm procedura de curățare a instituțiilor publice de aceia care au ocupat funcțiile de demnitate publică și care nu și-au exercitat funcțiile așa cum ar fi trebuit. Pot să vă spun că deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere a secretarilor de stat, a consilierilor de stat, secretarilor generali și a celorlalte categorii de funcții care depind de ministru și de premier, pentru că trebuie să readucem competența, profesionalismul, integritatea în fruntea instituțiilor publice și să terminăm odată cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niște decizii... băiatul lui, băiatul lui, băiatul lui și așa mai departe”, a arătat premierul.

Lasă un comentariu