NOUL MINISTRUL AL TINERETULUI ȘI SPORTULUI DOREȘTE SĂ CLARIFICE CÂT MAI REPEDE SITUAȚIA FEDERAȚIEI ROMÂNE DE TENIS

Distribuie pe:

Noul ministrul al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a afirmat, marți, pe pagina de Facebook a MTS, că dorește clarificarea cât mai rapidă a situației Federației Române de Tenis, care nu primește finanțare.

Reacția ministrului a venit în urma declarațiilor jucătoarelor de tenis Simona Halep și Sorana Cîrstea, care au semnalat public faptul ca FRT nu primește finanțare de la MTS.

“Atât MTS, cât și eu personal, le asiguram pe cele două campioane, cât și pe iubitorii tenisului, că dorim să clarificăm cât mai repede această situație. Există toată deschiderea din partea mea în acest sens și dorința de a rezolva problema”, a afirmat Stroe.

“În ceea ce privește dificultățile legate de finanțarea FRT de către Statul Român, motivele țin doar de legalitate și sunt de natură juridică, nicidecum nu este vorba de birocrație sau de rea-voință. Chestiunea se afla în instanță și sperăm să se soluționeze rapid, astfel încât să putem relua cât mai curând relația contractuală, de finanțare, cu FRT. MTS își va respecta responsabilitatea de a sprijini financiar toate sporturile, iar, acolo unde sunt probleme, căutăm, punctual, soluții alternative de rezolvare a situației”, a mai declarat ministrul Ionuț Stroe.

Simona Halep a solicitat, marți, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ca Ministerul Tineretului și Sportului să reia finanțarea în regim de urgență a Federației Române de Tenis și a programelor sale.

Sportiva susține că alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis au fost “democratice” și că Ion Țiriac nu poate fi suspectat că are vreun interes să conducă FRT.

“(...) Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate. Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării Federației și a programelor sale, acțiune de natură să mențină viu spiritul sportiv și performanțele românești la nivel național și internațional”, a afirmat, printre altele, Halep.

Fostul candidat la președinția Federației Române de Tenis, dar și la un post de vicepreședinte, Marius Vecerdea, tergiversează soluționarea apelului în procesul deschis de acesta, prin care contestă alegerea lui Ion Țiriac la conducerea instituției, arăta conducerea FRT într-un comunicat remis AGERPRES, în urmă cu o săptămână.

Ion Țiriac a fost ales președinte al Federației Române de Tenis, la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anunțând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanță.

Lasă un comentariu