MINISTRUL DE INTERNE, MARCEL VELA: PENTRU PROTEJAREA CETĂȚENILOR POT FI ANGRENAȚI ȘI JANDARMII

Distribuie pe:

Pentru protejarea cetățenilor pot fi angrenați și jandarmii, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, marți seara, în contextul cazului tinerei drogate și violate într-o clădire abandonată din Giurgiu.

“Pot fi angrenați în protejarea cetățenilor jandarmii, care în județele respective sunt într-un număr suficient, dar care sunt pregătiți doar pentru intervenții în acțiuni specifice. Au atribuții legale de asigurare a ordinii publice și a pazei bunurilor”, a spus Marcel Vela, la postul România TV, întrebat despre siguranța cetățenilor, în urma cazurilor de la Giurgiu și de la Caracal.

Ministrul a arătat că fenomenul infracțional “a ajuns la cote alarmate” și este nevoie de o recalibrare a personalului din Ministerul Afacerilor Interne.

“Începând cu perioada în care în MAI au fost pensionări masive și mulți profesioniști nu au mai fost activi, forțele de ordine au avut o slăbiciune în această confruntare cu lumea interlopă. Între timp, s-a ajuns la o situație în care trebuie să conștientizăm că fenomenul infracțional a ajuns la cote alarmante și trebuie să rezolvăm, în primul rând, siguranța cetățeanului. Și acest lucru se poate face prin recalibrarea forțelor Ministerului Afacerilor Interne în sensul în care acum sunt posturi de poliție rurală care nu au polițiști tot timpul, într-o unitate”, a mai spus Vela.

Un tânăr de 25 de ani din Giurgiu a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a drogat și violat o fată de 16 ani, în timpul unui ritual satanic efectuat într-o clădire abandonată din oraș. Ulterior, inculpatul a distribuit, prin intermediul unor aplicații de socializare, o înregistrare video în care apare minora în diferite secvențe cu caracter pornografic.

Pe 3 noiembrie, ofițerii de poliție judiciară l-au prins pe tânăr în Aeroportul Internațional “Henri Coandă” și l-au condus la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu, acesta fiind reținut și apoi arestat preventiv.

 

Lasă un comentariu