ROMÂNII, MAI MULȚUMIȚI DE SITUAȚIA LOR FINANCIARĂ DECÂT MEDIA EUROPENILOR!

Distribuie pe:

O analiză recentă a Oficiului European de Statistică - Eurostat arată că, în anul 2018, românii au depășit media Uniunii Europene atunci când vine vorba de gradul de satisfacție cu privire la propria situație financiară.

Potrivit statisticii Eurostat, pe o scară de la 0 (zero - complet nesatisfăcut) la 10 (complet satisfăcut), România se situează deasupra mediei UE, cu un calificativ de 6,6 puncte (6,5 puncte, media UE).

Cea mai mare satisfacție cu privire la situația financiară o au danezii, finlandezii și suedezii, cu o medie de 7,6 puncte. Ei sunt urmați de cetățenii din Olanda (7,4), Austria (7,3), Belgia (7), Luxemburg (6,9), Germania și Malta (6,8).

La polul opus al clasamentului, cetățenii din Bulgaria (4,3) erau cel mai puțin satisfăcuți cu propria situație financiară, ei fiind urmați de cetățenii din Grecia, Croația și Lituania (5,2), Letonia și Portugalia (5,4) și Ungaria (5,5).

În aproape toate statele pentru care sunt disponibile date, în anul 2018, media gradului de satisfacție a crescut comparativ cu anul 2014, excepție făcând Danemarca, Luxemburg și Olanda, unde a rămas neschimbat, și Lituania, unde a scăzut de la 5,8 în 2013 la 5,2 în 2018.

Cele mai mari creșteri ale gradului de satisfacție au fost înregistrate în Grecia, Cipru și Portugalia (+0,9), Malta (+0,8), Cehia, Italia și Slovenia (0,7).

La calificativul cu privire la gradul de satisfacție cu propria viață, românii au acordat nota 7,3, aceeași cu media UE. Spre comparație, finlandezii au acordat calificativul 8,1, cel mai mare, în timp ce calificativul cel mai mic a fost dat de bulgari (5,4).

Lasă un comentariu