CRISTIAN CHIRTEȘ: “LE MULȚUMESC CETĂȚENILOR JUDEȚULUI CARE AU VOTAT ÎN FAVOAREA CANDIDATULUI PNL”

Distribuie pe:

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a declarat luni, într-o conferință de presă, că liberalii nu se vor lăsa cuprinși de euforia câștigului din primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, întrucât PSD nu este nici pe departe înfrânt, așa cum ar crede unii.

“Suntem încrezători pentru victoria lui Klaus Iohannis în al doilea tur de scrutin, însă nu ne lăsăm duși de euforia unui câștig la data de ieri. PSD nu este nici pe departe înfrânt, așa cum cred unii. Au mobilizare mai ales în ziua votului, mulți nu credeau că vor avea rezultate atât de mari, însă noi, PNL, am știut încă de la început că avem un adversar puternic, dar pe care am reușit să îl zdrobim. Mă bucur că nu au existat evenimente majore (...) Am reușit să ajungem aproape în fiecare localitate din județul Mureș, unde am discutat cu cetățenii și am prezentat programul președintelui Iohannis “Pentru o Românie normală”! și cred că rezultatele pe care le-am avut în județul Mureș se datorează unei munci de echipă, atât la nivel național, cât și pe plan județean (...) Vreau să le mulțumesc cetățenilor județului, care au votat împotriva PSD și au dorit să dea o nouă linie spre care să se îndrepte România. Fiindcă, la un moment dat, noi, ca stat, riscam să ieșim din direcțiile pe care ni le-am asumat împreună cu membrii UE, cu partenerii NATO și cu partenerii din alte organizații, în special în SUA. Iată că semnalul dat în 26 mai a fost continuat ieri, printr-un vot masiv, pe care l-a primit candidatul PNL, domnul Klaus Werner Iohannis”, a declarat Cristian Chirteș.

Liderul PNL Mureș a precizat că la nivelul județului liberalii au bătut PSD în orașe, inclusiv în fiefurile lor, în municipiile Reghin, Sighișoara sau în orașul Luduș.

“În județul Mureș, PNL a devenit primul partid politic. Este o premieră când un partid românesc singur, nu în alianță, reușește să bată UDMR. Este o premieră pe care dorim să o permanentizăm nu numai în turul doi, ci și în viitoarele alegeri, alegerile locale și cele parlamentare”, a precizat Chirteș.                               

În urma centralizării voturilor de către Biroul Electoral Județean Mureș, candidatul PNL, Klaus Iohannis, s-a clasat pe primul loc, urmat de candidatul UDMR, Kelemen Hunor, și de cel al PSD, Viorica Dăncilă.

Potrivit rezultatelor finale, Klaus Iohannis a obținut 34,81% dintre voturi, Kelemen Hunor - 26,29%, Viorica Dăncilă - 13,46%, Dan Barna - 11,10%, Mircea Diaconu - 5,98%, Theodor Paleologu - 3,69%, Ramona-Ioana Bruynseels - 2,16%, restul candidaților întrunind sub 1% din voturi.

Pentru Klaus Iohannis au votat 73.848 de mureșeni, pentru Kelemen Hunor - 55.771, pentru Viorica Dăncilă - 28.550, pentru Dan Barna - 23.556, pentru Mircea Diaconu - 12.688, pentru Theodor Paleologu - 7.819, iar pentru Ramona-Ioana Bruynseels - 4.585. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu