TRIUMFUL IUBIRII

Distribuie pe:

Anunțatul și mult așteptatul spectacol de teatru „TAKE, IANKE ȘI CADÂR” al tinerilor ludușeni, adaptare scenică de Rudy Moca, după textul dramaturgului Victor Ioan Popa, a fost o reușită totală. Duminică, 3 noiembrie 2019, la ora de începere a reprezentației teatrale, Sala Mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” era deja arhiplină. La final, toată lumea a fost mulțumită, unii chiar foarte fericiți. Părintele protopop Lucian Voșloban, coordonator al echipei de teatru: „Tinerilor ludușeni din Grupul de inițiativă, organizat de Protopopiat, le place să-și exerseze talentul actoricesc. Sunt la a treia piesă jucată din repertoriul lor. Mă bucur pentru ei și îi felicit din toată inima!”

Regizorul Rudy Moca: „Tinerii actori amatori și spectatorii au receptat mesajul piesei de teatru: triumful iubirii care nu ține cont de deosebirile etnice, culturale și religioase”.

Replici favorite. Ionuț Gabriel Grec-Take:„Ce să zic, asta nu a fost prietenie,măi frate!”; David Voșloban-Ianke:„Îți dă cu parul în cap și pe urmă te face dobitoc, c-ai stat în fața parului ...”; Andrei Bologa-Cadîr: „Dacă nevastă al tău făcut Ana și tu Ianke bre, nu fost tata ...”; Oana Ruxandra Vidru-Ana: „Când dumneata și nenea Take sunteți așa de buni prieteni, poate să ne mai despartă pe noi faptul că eu sunt evreică și el creștin?”; Alex Mărginean-Ionel: „Am s-o iau și am s-o duc într-un colț de lume unde n-o să ne știe nimeni!”; Luisa Morar-Rachela: „De ce vorbesc? Vorbesc pentru că m-a trimis Comunitatea să vorbesc. Te rog să vorbești cu respect, că eu vorbesc aici oficial!”

Doamna Maria Matei, reprezentanta Casei de Publicitate Luduș: „Este pentru prima oară când văd atât de mulți spectatori avizați la o piesă de teatru la Luduș, în sezonul postdecembrist acultural. Mă bucur că decorurile noastre au fost de efect. Aplauze pentru toată lumea!”

Primele rânduri de fotolii din Sala Mare a Casei de Cultură au fost ocupate de oficialități locale, de părinți și alți aparținători ai tinerilor actori amatori ludușeni. Printre ei s-a aflat și primarul Ioan Cristian Moldovan, însoțit de consilieri locali. Mulțumiți de cele constatate la fața locului, și-au propus să încurajeze și mai eficient cultura din urbea pe care, cu onoare, o conduc. Așa să fie! Ceasul cel bun a sunat pentru toți ludușenii iubitori de cultură.

Lasă un comentariu