PRIMA ÎNTÂLNIRE A CERCULUI LITERAR UMFST

Distribuie pe:

Studenții pasionați de literatură din cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” a UMFST, alături de colegi de la celelalte facultăți, s-au întâlnit, la finele săptămânii trecute, în prima reuniune a Cercului Literar UMFST, pentru a-și face cunoscute creațiile literare - poezie, proză, teatru, critică literară, și pentru a-și îmbogăți imaginarul și repertoriul tehnic.

Primii care au citit din creațiile lor au fost studenții Manuel Ienciu, Diana Mișca și Adrian Barbu. Textele au fost dezbătute sub coordonarea lectorului universitar dr. Dumitru Mircea Buda, prodecanul Facultății.

„Au fost patru ore superbe, la prima întâlnire a Cercului literar UMFST. Am avut lecturi, comentarii și dispute intense, lansare de carte (Gabriela Feceoru) și un exercițiu de scriere creativă. O atmosferă de emulație și colegialitate, de solidaritate intelectuală, între studenți de la Medicină, Farmacie, Stomatologie, Inginerie, Informatică, Filologie și elevi de liceu. Vă așteptăm, pe toți cei care scrieți, la următoarele ediții”, a afirmat lect. univ. dr. Dumitru Mircea Buda.

„Creațiile mai tinerilor mei colegi de breaslă m-au entuziasmat. Textele pe care le-au citit mi-au amintit de perioada formării, care este cea mai frumoasă perioadă din viața unui poet. Cea mai zbuciumată, dar și cea mai plină de sens, cercetarea întru conturarea personalității poetice se întâmplă de acum într-un spațiu care le va fi prielnic și lor, dar și nouă în egală măsură. Cred că Cercul literar de scriere creativă va constitui de acum una dintre atracțiile UMFST”, a declarat autoarea Gabriela Feceoru.

 

 

Lasă un comentariu