RESTRICȚII DRASTICE PENTRU JUCĂTORII MINORI ÎN MEDIUL ONLINE!

Distribuie pe:

Pentru a combate dependența de jocuri pe calculator a minorilor, China a impus restricții drastice asupra timpului pe care aceștia îl pot petrece jucându-se. Astfel, minorii nu se vor mai putea juca online de la ora 22 noaptea la 8 dimineața, iar în restul zilei vor avea un program strict. În zilele săptămânii, ei vor putea juca doar 90 de minute, iar în weekend sau în timpul vacanțelor oficiale vor putea juca până la 3 ore pe zi.

Restricții vor fi impuse și în ceea ce privește sumele de bani pe care minorii le pot transfera în conturile online. Jucătorii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani vor putea transfera numai 29 de dolari pe lună, în timp ce suma maximă, pentru cei din categoria 16-18 ani, va fi de 57 de dolari.

„Noile reguli au ca țintă crearea unui spațiu curat al internetului și protejarea sănătății fizice și mintale a minorilor. Vor fi înființate departamente guvernamentale pentru a studia regulile și pentru a se asigura că firmele respectă cerințele. Administrația cooperează și cu poliția pentru a pune la punct un sistem de înregistrare bazat pe nume reale și pentru a da posibilitatea companiilor de a verifica identitatea utilizatorilor cu ajutorul bazei de date naționale”, a declarat un oficial al Administrației Generale a Presei și Publicațiilor din China, citat de hotnews.ro.

Lasă un comentariu