CERERE DE FINANȚARE PENTRU SPITALUL REGIONAL CLUJ

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că a transmis Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional, cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, este în pregătire procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional de Urgență Cluj.

“Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale, pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom susține respectarea calendarului depunerii cererilor de finanțare, pentru a semna cât mai curând posibil contractele de finanțare cu AMPOR și asigurarea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Proiectul Spitalului Regional de Urgență Iași este cel mai avansat, fiind trimisă la AMPOR cererea de finanțare, în luna octombrie, iar, în paralel, ministerul a demarat procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, se arată în comunicatul citat.

În luna noiembrie, la solicitarea Ministerului Sănătății, au fost aprobați, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova, iar până la începutul lunii decembrie se va transmite la AMPOR și cererea de finanțare pentru acest proiect.

Lasă un comentariu