PREMIERUL ORBAN VREA DIGITALIZAREA INSTITUȚIILOR PUBLICE

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că are în vedere, pentru administrația publică, un management apropiat de cel din sistemul privat, în care să se pună accent pe digitalizare, dând totodată asigurări că angajații din sistemul bugetar, care-și fac treaba, nu trebuie să se teamă de pierderea locului de muncă.

Prim-ministrul a afirmat, la România TV, că reorganizarea Guvernului va fi urmată de auditul entităților care sunt în subordinea Executivului și a ministerelor, precizând faptul că din comasarea ministerelor și restructurarea unor instituții va rezulta și disponibilizarea unor angajați, pentru a fi construite entități mai solide, mai bine organizate și cu un personal mai restrâns.

“Fiecare om care-și face treaba, care-și desfășoară activitatea în conformitate cu fișa postului și răspunde la toate cerințele de ocupare a postului nu trebuie să se teamă, pentru că va rămâne în sistemul public. În schimb, toți cei care au intrat pe ușa din dos, care nu au pregătirea necesară, care s-au obișnuit să fie angajați în sistemul public ca să primească o leafă și să calce «din an în paști» la locul de muncă sau și când se duc la locul de muncă să nu facă altceva decât să plimbe hârtii, să bea cafele sau se fac că muncesc, nu mai au ce căuta în sistemul public”, a precizat Ludovic Orban.

El a susținut că gândirea antreprenorială trebuie să caracterizeze și sectorul public, iar digitalizarea activității instituțiilor publice este necesară, pentru ca cetățenii să nu mai fie obligați să vină la ghișeu sau să stea la coadă.

“Managementul care e asigurat de noi va fi un management mult mai exigent, un management apropiat de managementul din sistemul privat, pentru că spiritul antreprenorial, gândirea antreprenorială trebuie să caracterizeze și acțiunea administrației, pentru că ne dorim o Românie dezvoltată economic, o Românie care să se bazeze pe spirit antreprenorial, pe inițiativă, pe acțiune, pe eficiență, pe rezultatele activității fiecăruia”, a subliniat premierul.

Ludovic Orban a menționat faptul că există un proiect de lege antibirocrație, potrivit căruia instituția publică ce primește o cerere de la un cetățean să fie obligată să obțină toate informațiile necesare de la alte instituții pentru a soluționa solicitarea.

 

Lasă un comentariu