ALOCAȚIA PENTRU COPII, MAJORATĂ ANUAL CU RATA INFLAȚIEI

Distribuie pe:

Miercuri, 13 noiembrie 2019, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea anuală a alocației pentru copii, cu rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020, proiectul fiind aprobat, pe 15 octombrie, cu unanimitate de voturi (242 de voturi pentru), de Camera Deputaților (for decizional).

“Inițiativa legislativă vizează completarea art. 3, alin. (1) din Legea nr.61/1993, în sensul introducerii unei norme privind majorarea valorii alocației cu indicele anual de inflație, pentru a menține cuantumul acesteia la aceeași valoare de piață.

Cuantumul alocației de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, prevede noua lege.

Reamintim că, în prezent, alocația de stat pentru copii este în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani (în cazul copilului cu handicap); de 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani și urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora, și de 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

Lasă un comentariu