MOLDOVA DE AZI ARE CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA NOASTRĂ

Distribuie pe:

Manifestările gălăgioase care s-au derulat în stil provincial în Parlament, la demiterea Guvernului Maia Sandu, au arătat cât de înapoiată, agresivă și dezbinată e societatea din Republica Moldova.

E mare jale în țara Moldovei. Prostia se revarsă de sus în jos și se aburcă de jos în sus. Stereotipul bolșevic că elementele cele mai degradate, pleava și drojdia societății reprezintă poporul adevărat este o deformare oribilă a tot ce înseamnă o populație, o națiune. Au curs râuri de minciuni că poporul nu are nicio vină față de cei pe care îi votează și îi pune în fruntea statului sau țării lor. Oare cei mai mari tirani nu s-au bucurat de susținerea fanatică a mulțimilor? Câte milioane de “cetățeni nevinovați” au slujit regimurile dictatoriale și criminale? De unde atâta obrăznicie și trufie la unele țări care strivesc alte țări, de unde atâta nevinovăție la indivizii care au ucis în numele regimului și conducătorului lor? Cât de inocenți ar fi cei care defilează azi sub flamura roșie și, în genere, cine sunt ei și ce reprezintă? Ce caută parada sclavilor în secolul XXI, în capitala unui stat care beneficiază enorm de ajutoare și care pretinde că ar dori să facă parte din Uniunea Europeană? Dodon și Șor, ticăloși de drumul mare, care au ruinat republica - ei, cu cortegiul lor funerar, să ne reprezinte? Moldovă, la ce zile ai ajuns? De ce te-ai lăsat batjocorită și umilită în ultimul hal? Unde sunt fiii și fiicele tale care să-ți spele obrazul, să te curețe de jigodii și să te apere de batjocură și înjosire zilnică? Să nu ne facem iluzii că noi suntem buni, iar Moldova e rea. Moldova de azi este croită după chipul și asemănarea tuturor celor care locuiesc pe pământul ei și se hrănesc din sevele și roadele ei. Moldova ne reprezintă pe fiecare în parte și pe toți împreună. Moldova este oglinda noastră, oglinda în care privesc cei peste trei milioane de cetățeni. Buni sau răi, frumoși sau urâți, deștepți sau proști, bătrâni sau tineri, cinstiți sau hoți, dodoni sau plahotniuci, stăpâni sau sclavi, miniștri sau măturători, îngeri sau demoni, români sau ruși, ucraineni sau evrei, găgăuzi sau bulgari - Moldova este chipul nostru colectiv.

Vă place cum arată acest chip, ce față avem în oglinda noastră și în ochii lumii? Sunteți încântați de societatea în care trăim? Dacă da, atunci de ce atâția și atâția dați bir cu fugiții în țările civilizate, construite de alții? De ce nu vă alegeți conducătorii care să vă reprezinte și să ridicați împreună cu ei o Moldovă care să arate ca Elveția, Olanda, România sau Germania? De ce preferați un măscărici de-a lui Putin în fruntea statului și cerșiți ajutoare, sprijin de la americani, români și europeni? Nu vă este cel puțin rușine să alegeți în Parlament un hoț de miliarde în speranța că o să vă dea și vouă “30 de arginți” pentru vânzare de Neam și Țară?

Dacă nu vă identificați ca români, de ce cereți pașapoarte și jurați credință României, pe care continuați să o huliți? Ne place unora grozav de mult să ne dăm alții decât suntem în realitate. Ne strălucesc ochii când reușim să-l înghițim pe unul de-al nostru. Ne devorăm elitele cu o plăcere sadică și îi facem praf pe conaționalii mai răsăriți. Avem o capacitate fenomenală de a da vina pe toți și a găsi țapi ispășitori în orice situație. Tot ce e strâmb și miroase urât nu ne aparține.

Până și viciile propriilor copii le punem pe seama străzii, școlii și statului. La atâtea virtuți cu câte suntem înzestrați, e prea neînsemnat să purtăm răspundere pentru familie, pentru comunitate și societate. Dacă fiul sau fiica fug de acasă, evident, părinții nu poartă nicio vină pentru educația lor. Dacă doi-trei derbedei își bat joc de un sat întreg, ar fi nedrept să acuzăm o comunitate de indiferență și lașitate. Dacă țara, în care locuiești, este condusă de nulități, mediocrități sau chiar bandiți, desigur, tu nu ai nicio responsabilitate și nicio vină, chiar dacă i-ai votat. Cum credeți, s-ar prăbuși cerul, dacă de mici, din familie, moldovenii ar învăța un adevăr foarte simplu - copiii sunt oglinda părinților, satul - oglinda sătenilor, iar țara este oglinda locuitorilor ei. Oare Rusia nu arată așa cum sunt rușii, iar Moldova, așa cum sunt moldovenii? Germania nu seamănă nici cu Erdogan, nici cu Putin, nici cu Dodon, spre fericirea nemților și a Europei. Olanda înfloritoare este opera olandezilor. Suedia prosperă este creată prin munca suedezilor.

Japonia fericită este țara ridicată din scrumul radioactiv de japonezi. România, care renaște, se construiește pe visul european al românilor, de a avea o țară liberă, reîntregită și democratică.

Mai deunăzi, o paradă a sclavilor încătușați, cu panglica de colorado, s-a vânturat pe străzile Chișinăului. Un măscărici-mercenar, care se mai crede împăratul clarvăzător în țara orbilor, se tot întorcea la mulțimile în așteptarea pomenilor și, rânjind, le striga: - Moldova are viitor... Cuvintele îi ieșeau din gușă printre faldurile de grăsime.

Sărmană țară a Moldovei! Îi dau dreptate cronicarului, care te vedea “în calea tuturor răutăților”. Adaug - și a răilor, și a slugilor, și a șmecherilor, care se ascund sub numele tău.

Moldoveni, ce chip are Moldova noastră? Pe mâna cui ați dat țara? Moldovă, unde sunt fiii și fiicele tale care să-ți spele obrazul, să te curețe de jigodii și să te apere de batjocură și înjosire zilnică?

 

Lasă un comentariu