“NU ACCEPT O DEZBATERE CU DĂNCILĂ; MARȚEA VIITOARE ORGANIZEZ O ÎNTÂLNIRE CU POLITOLOGI, FORMATORI DE OPINIE ȘI JURNALIȘTI”

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a declarat că marțea viitoare va participa la o dezbatere la care vor fi invitați politologi, formatori de opinie și jurnaliști.

“Înțeleg perfect nevoia, dorința de a avea o dezbatere reală, așezată, cu candidații din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere așezată săptămâna viitoare, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată, împreună cu mine, mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul pe care sper că îl obțin în continuare, politologi, formatori de opinie, jurnaliști. Va fi o discuție deschisă, așezată, care cu siguranță va fi pe placul românilor”, a spus șeful statului, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL.

El a motivat de ce nu acceptă să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, contracandidatul său la prezidențiale.

Referindu-se la contracandidata sa, Klaus Iohannis a arătat că regretă faptul că a numit-o premier, considerând-o “o mega-dezamăgire”.

“N-am bănuit că este așa. Mi s-a prezentat o doamnă din PSD care a fost, nu știu, 10 ani europarlamentar, și am bănuit că acolo, la Bruxelles, a văzut cam cum funcționează o democrație, cum e în Europa cu valorile europene. Nu am cunoscut-o înainte pe doamna Dăncilă și recunosc că este o mega-dezamăgire pentru mine această evoluție înspre un prim-ministru antidemocratic, care a guvernat împotriva românilor și acum se face că nu a fost acolo și că nu ea a fost vinovată. Așa ceva mi se pare foarte-foarte ciudat.

Deci, din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, însă la momentul respectiv a fost o majoritate puternică PSD-istă în Parlament. PSD, împreună cu ALDE, a avut o majoritate care nu a putut fi contestată. Eu am declarat cam din campania din 2014 deja că voi face altfel de politică, că voi respecta cutumele politice, voi respecta, evident, litera și spiritul Constituției. În situația în care o majoritate puternică în Parlament a existat și a propus un candidat care nu a avut probleme penale, nu a avut antecedente antidemocratice cunoscute mie, am considerat că această persoană poate fi desemnată. Nu am prevăzut evoluția ulterioară și cred că nimeni din România nu și-a imaginat că așa vor evolua lucrurile”, a menționat Iohannis. (AGERPRES)

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Lasă un comentariu