MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A PRELUNGIT PROGRAMUL DE ÎNSCRIERE PENTRU REZIDENȚIAT

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății a prelungit programul de înscriere pentru examenul de Rezidențiat la direcțiile de sănătate publică pentru ziua de sâmbătă, între orele 9.00 și 14.00, informează un comunicat remis joi presei.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a reiterat că niciun absolvent care reușește să treacă pragul de 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, “nu va rămâne pe dinafară”.

Ministerul Sănătății va organiza duminică, 8 decembrie, concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre uni-versitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu-Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Anul acesta sunt scoase la concurs 4.710 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire. Sunt 3.960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie (MApN, Ministerul Justiției și MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Înscrierea candidaților a început în data de 7 noiembrie și se va finaliza în 19 noiembrie. Acestea se fac tot prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie.

 

Lasă un comentariu