TIMP DE TREI ZILE, PARLAMENTUL ROMÂNIEI VA FI CONDUS DE TÂNĂRA GENERAȚIE

Distribuie pe:

Parlamentul României va fi condus, timp de trei zile, de vineri până duminică, de reprezentanți ai tinerei generații, în cadrul unui proiect educativ organizat de Asociația Pro Democrația în parteneriat cu Camera Deputaților și Fundația Hanns Seidel România.

Proiectul educativ “Parlamentul Tinerilor”, aflat la cea de a XI-a ediție, reunește peste 100 de liceeni și studenți din toată țara într-un eveniment care își propune să le ofere cea mai veritabilă experiență a modului în care se inițiază și se votează legile unei țări, precizează Asociația Pro Democrația, într-un comunicat.

Conform sursei citate, simularea procesului decizional prin intermediul tinerilor, pe grupuri și comisii parlamentare, are ca principal obiectiv promovarea valorilor democratice și a rolului important pe care tinerii îl joacă într-o democrație. De asemenea, proiectul dorește să familiarizeze participanții cu doctrinele tuturor partidelor politice parlamentare și să ofere tinerilor cadrul pentru susținerea unor dezbateri în legătură cu teme aflate pe agenda publică.

“Datorită contextului actual prin care trece societatea românească, considerăm necesară educația tinerei generații în spirit civic. Implicarea tinerilor în procesul decizional la cel mai înalt nivel este foarte importantă într-o societate, iar proiectul de față vine să susțină acest lucru în speranța că tinerii de astăzi își vor lua în serios rolul de cetățean activ pentru o mai bună guvernare democratică. În contextul alegerilor parlamentare de anul viitor, considerăm că este important ca tinerii să înțeleagă mai bine care este rolul Parlamentului pentru a vota în cunoștință de cauză”, precizează comunicatul.

În prima zi, după ceremonia de deschidere a Parlamentului Tinerilor 2019, tinerii vor lucra în grupuri parlamentare, a doua zi - în cele patru comisii de specialitate, iar în a treia zi se vor reuni în plenul Camerei Deputaților, unde vor fi aleși președintele Parlamentului Tinerilor și cei doi vicepreședinți, în urma propunerilor fiecărui grup parlamentar. Sesiunea de alegeri va fi urmată de dezbaterea legilor și a modificărilor aduse în comisiile de specialitate pentru a fi votate.

Lasă un comentariu