“DOAMNA VASILICA... PARTE ACTIVE A MÂRLĂNIILOR PSD”

Distribuie pe:

Nu pot să cred că acest gen de “aprecieri” le face tocmai președintele României la adresa unei doamne, femeie și premier al țării!

Îmi pare nespus de rău și mi-e rușine că cel care “se ia” de o femeie, o înjosește și vrea să o desființeze este profesor, ca și mine.

El, profesor de fizică, eu, de limbă franceză.

El, fost primar al unui oraș multicultural, eu, simplu slujitor al școlii, a vieții culturale a orașului meu și mamă a doi copii.

El, care și-a cumpărat șase case din meditații, eu, care locuiesc tot în apartamentul repartizat de administrația locală din 1979.

El, devenit președinte de țară care scuipă în față (se spune: între ochi!) pe toți românii, disprețuiește valorile românești, umilește ideea de familie creștină, care încurajează disprețul față de tot ceea ce este românesc și sfânt pentru acest popor.

El, care încurajează alinierea la normele vest-europene privitor la întemeierea familiei în afara normelor creștine, în afara oricărei norme morale și de bun simț, moștenite de secole de la străbunii noștri.

El, cu dispreț total față de tot ce este românesc, eu, disprețuită pentru că sunt femeie, profesoară creștin-ortodoxă, mamă, bunică și româncă.

Să mă ierte toți cei care au plecat din țară după 1990, dar trebuie să le mărturisesc că mi-e rușine atât pentru faptul că am încurajat, atunci, acest exod al tinerilor noștri (printre care și propriul meu fiu), în loc să fac ceva să-i conving să rămână acasă și să înfrunte viața, aici, cu noi, părinții și bunicii.

Acea rușine nu se compară cu cea pe care o trăiesc acum, când diaspora votează prin internet, în necunoștință de cauză, pe oricine, numai ca să nu recunoască faptul că le merge bine acolo unde trăiesc, dar că nu s-ar întoarce acasă chiar dacă “acasă” guvernează aleșii lor.

Am făcut această paranteză pentru că tocmai urmează turul doi al alegerilor prezidențiale.

Sper din suflet ca diaspora să nu mai opteze pentru anti-tradiție, anti-familie, anti-credință ortodoxă, anti a tot ceea ce ar trebui să fie fundamental existenței poporului român - dragostea de neam și țară.

Se pare că departe de țară, oamenii și lucrurile se văd cu alți ochi decât cu ochi de Român!

Și acum să-i explicăm domnului nostru președinte ce este mârlănia și cine o practică.

După DEX, mârlanul este un om grosolan, lipsit de maniere; termenul era folosit în trecut ca dispreț la adresa oamenilor simpli. Deci, mârlănia este atitudinea de mârlan.

Nu mă aștept ca președintele să priceapă semnificația mârlăniei, dar mă aștept ca votanții din turul doi pentru președinția României să nu fie mârlani!

Doamne-ajută!

Lasă un comentariu