DĂNCILĂ DESPRE AFIRMAȚIILE LUI IOHANNIS REFERITOARE LA PSD: O ABORDARE EXTREMISTĂ, ANTIEUROPEANĂ

Distribuie pe:

Abordarea președintelui Iohannis față de Partidul Social Democrat este una “extremistă” și “antieuropeană”, a afirmat joi liderul partidului, Viorica Dăncilă.

Fostul premier s-a referit astfel la afirmațiile șefului statului conform cărora cea mai mare realizare a mandatului său a fost înlocuirea Guvernului PSD cu “o putere pentru români” și că regretă că în mandatul său nu a putut fi încheiată mai rapid “faza PSD-istă”.

“Legat de ceea ce a spus președintele, este tragic. Ca să spui că obiectivul tău principal de președinte este să termini un partid politic, acest lucru arată faptul că nu te interesează decât propria persoană, că ai o abordare extremistă, antieuropeană. Noi acum, la nivel european, luptăm împotriva extremismului, antisemitismului, xenofobiei și președintele României vine cu un discurs extremist în fața propriului popor. În spatele PSD sunt oameni care au beneficiat de guvernarea PSD. Ce face? Îi termină și pe aceia? De unde această abordare? (...) În spatele unui partid sunt oameni și pe ei îi jignești și oamenii nu merită acest lucru”, a afirmat Dăncilă într-o conferință de presă.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că realizarea cea mai mare a mandatului său a fost înlocuirea Guvernului PSD cu “o putere pentru români”.

El a adăugat, într-o conferință de presă, că regretă că în mandatul său nu a putut fi încheiată mai rapid “faza PSD-istă”, susținând că în perioada respectivă România “a pierdut nenumărate oportunități”.

“Regret că nu am putut să terminăm mai repede fază PSD-istă, fiindcă România cu PSD la guvernare a pierdut nenumărate oportunități, oportunități și în plan internațional, oportunități în plan european, dar și importante oportunități economice, care au fost ratate din cauza felului în care PSD a acționat și a guvernat. Au fost ani complicați pentru România și cred că pot în acest moment să spun că am reușit în acești ani, cu toate că a guvernat PSD-ul, așa cum am mai descris, am reușit să țin România pe linia clară euroatlantică, am evitat crize profunde în România și sincer mi-aș fi dorit să am ocazia să lucrez împreună cu un guvern care să lucreze pentru români, care să ducă România înainte”, a declarat șeful statului, întrebat despre regretele pe care le are cu privire la mandatul său.

Lasă un comentariu