LUDOVIC ORBAN: GUVERNUL ÎȘI DOREȘTE DEZVOLTAREA INDUSTRIEI NAȚIONALE DE APĂRARE

Distribuie pe:

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Guvernul își dorește dezvoltarea industriei naționale de apărare, el arătând că asocierea pentru producerea transportorului Piranha 5 este un exemplu de bune practici.

Acesta a participat la inaugurarea capacității de producție și mentenanță pentru transportorul de trupe 8x8 Piranha 5, împreună cu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, și cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

“Guvernul pe care îl conduc își dorește dezvoltarea industriei naționale de apărare, încurajarea producției în societăți cu capital românesc, în funcție de necesitățile naționale de apărare și de capacitatea internă de producție a unor echipamente interoperabile la nivel NATO. Totodată, ne dorim o bună conlucrare între industria națională de apărare și Ministerul Apărării Naționale atât pentru eficientizarea participării țării noastre în programele europene de apărare, dar și pentru a asigura un dialog util și necesar între cei care produc tehnica militară și cei care o folosesc”, a spus Orban.

El a arătat că transportoarele Piranha 5 sunt de ultimă generație.

“Astăzi, la Uzina Mecanică București, inaugurăm capacitatea de producție și mentenanță pentru transportorul Piranha 5, cu alte cuvinte, inaugurăm o investiție atât în economia României, cât și în securitatea României. Aici vor fi fabricate, asamblate și întreținute aceste transportoare care reprezintă încununarea unui parteneriat de succes între reputate companii din industria internațională de apărare din SUA, Elveția și Israel. Asocierea între General Dynamics și Uzina Mecanică București este un exemplu de bune practici în procedura de înzestrare a Armatei Române, 80% din suma cheltuită pentru achiziția transportoarelor Piranha 5 se întoarce în economia României (...). Transportorul Piranha 5 este un produs militar de ultimă generație, iar militarii români merită ce este mai bun”, a afirmat Orban.

Potrivit acestuia, Guvernul garantează realizarea planului de înzestrare a Armatei.

“Pentru Guvernul nostru, aprofundarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, ca pilon de politică externă și de apărare, alături de apartenența la Uniunea Europeană și NATO, reprezintă o prioritate și un fir călăuzitor. În acest context, garantăm continuarea alocării din Produsul Intern Brut pentru Apărare în conformitate cu angajamentele asumate de România, prin care să se asigure coerența achiziției unor capacități de descurajare și apărare, precum și realizarea planului de înzestrare a Armatei Române în condițiile asigurării calității, compatibilității și interoperabilității cu celelalte state membre NATO și UE. Toate reprezintă măsuri de la care nu ne vom abate și pe care le vom urmări cu maximă responsabilitate și cu minuțiozitate”, a precizat Orban.

Lasă un comentariu