UN SATELIT CARE VA MĂSURA METANUL DIN ATMOSFERA TERREI VA FI LANSAT DIN NOUA ZEELANDĂ, ÎN 2022

Distribuie pe:

Un satelit care va măsura emisiile globale de metan provenit din exploatările petroliere și de gaze naturale va fi lansat în cadrul unei misiuni spațiale ce va fi coordonată din Noua Zeelandă, a anunțat, miercuri, guvernul local, care colaborează la acest proiect cu o organizație ecologistă din Statele Unite, informează Reuters.

Satelitul MethaneSAT ce urmează să fie lansat în 2022, este conceput pentru a localiza și a măsura metanul provenit din activitățile umane desfășurate în întreaga lume și va furniza datele științifice de care oamenii de știință au nevoie pentru a monitoriza și a reduce acele emisii, a anunțat guvernul neozeelandez într-un comunicat.

Proiectul, dezvoltat în colaborare cu Environmental Defense Fund, o organizație non-profit cu sediul în Statele Unite, reprezintă prima colaborare pe care Noua Zeelandă o întreprinde în cadrul unei misiuni spațiale cu finanțare de stat.

Noua Zeelandă va găzdui centrul de control al misiunii și va investi 26 de milioane de dolari neozeelandezi (16,6 milioane de dolari americani) în acest proiect.

“O parte-cheie a finanțării va fi utilizată pentru a asigura construirea și administrarea centrului de control al misiunii din Noua Zeelandă”, a declarat Megan Woods, ministrul neozeelandez pentru Cercetare, Știință și Inovare, într-o conferință de presă.

“Noul centru ne va permite să ne dezvoltăm capacitățile din sectorul spațial și să participăm la viitoare misiuni spațiale”, a adăugat ea.

Deși prioritatea inițială este aceea de a colecta date despre emisiile de metan provenit din industria petrolului și a gazelor naturale, specialiștii din Noua Zeelandă vor analiza și posibilitatea de a utiliza acele date pentru a studia emisiile provenite din sectorul agriculturii.

Controlarea emisiilor generate de fermele de animale reprezintă o chestiune foarte importantă în Noua Zeelandă, care și-a stabilit obiectivul de a deveni o țară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025.

Lasă un comentariu