TABĂRA DE PICTURĂ “SFÂNTUL GHEORGHE” A ICOANELOR PE STICLĂ

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca în Sângeorgiu de Mureș să se desfășoare activități culturale. Aici, taberele de creație fac istorie, prin conlucrarea unor oameni care iubesc frumosul. În taberele de pictură, artiștii creează adevărate minuni, transmit semenilor o parte din preaplinul sufletului dânșilor.

Cu ocazia Vernisajului a celei de-a XI-a ediții, a Expoziției Taberei de Pictură “Sfântul Gheorghe”, din data de 8 noiembrie 2018, icoanele pictate pe sticlă și picturile artiștilor au împodobit Motelul Gemini din Sângeorgiu de Mureș. Părintele Eugen Bărăian împreună cu părintele Teodor Maier au oficiat slujba de sfințire a icoanelor realizate în tabăra de pictură. Domnul Ilarie Gh. Opriș, domnul Eugen Bărăian, preot paroh, și domnul Călin Bogătean, profesor iconograf, au apreciat determinarea, talentul și frumusețea icoanelor, dar și dragostea cu care au fost realizate. Vernisajul a fost o sărbătoare dedicată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, o sărbătoare care ne amintește de Bunătatea lui Dumnezeu.

Tabăra de pictură a fost un efort comun: al Consiliului local și al Primăriei Sângeorgiu de Mureș, al Bisericii Ortodoxe “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sângeorgiu de Mureș, al Asociației Culturale “Sfântu Gheorghe” și al Motelului Gemini din Sângeorgiu de Mureș. Organizatorii: domnul Eugen Bărăian, preot paroh, domnul Ilarie Gh. Opriș, președinte al Asociației Culturale “Sfântu Gheorghe”, și domnul Gazda Sándor, administrator al Motelului Gemini, s-au îngrijit de confortul artiștilor.

Într-o atmosferă caldă, plăcută și primitoare, artiștii: Abonyi Mária, Baltaru Neculai, Baltaru Victoria, Bărăian Claudia, Bărăian Eugen, Barabás Jozsef, Benkö István, Borda Gabriela, Gazda Ela, Gazda Eva, Herinean Karina, Magyari Iuliana, Maria Mera, Moldovan Adriana, Orbán Ferencz, Oroian Rita, Pădurean Klara, Rozsa Ștefan, Rusu Ioan, Sermășan Dorina,Todoran Cornelia și Veres Zsuzsa, printr-un efort comun au dorit să slăvescă, prin pictură, Sfânta zi a Arhanghelilor Mihail și Gavriil.

Iubirea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu, dar, pe care omul trebuie să-l păstreze cu sfințenie. Doar din iubire pentru semeni, pentru artă și pentru frumos se nasc creațiile artistice. Pictorii sângeorzeni au pictat, în perioada 4-8 noiembrie 2019, icoane pe sticlă, îndrumați de artista Klara Pădurean. Uniți, cu credință, cu determinare, cu dragoste au pictat și au legat prietenii. Mulțumim gazdelor și organizatorilor pentru strădania dânșilor! Le dorim ca și în viitor să se facă “vinovați” de asemenea activități! Felicitări!

Lasă un comentariu