MINISTERUL AGRICULTURII PROMITE ACORDAREA, ÎN CONTINUARE, A AJUTORULUI DE MINIMIS PENTRU CULTIVAREA TOMATELOR ROMÂNEȘTI

Distribuie pe:

În urma analizării datelor statistice transmise de către INS privind comerțul internațional cu produse agroalimentare (intra și extracomunitar al României) - sintetic, perioada ianuarie - august 2019, se constată că aceasta prezintă caracteristici similare perioadelor anilor anteriori: se înregistrează aceleași deficite comerciale la carne și organe comestibile, lapte și produse lactate, legume și fructe, preparate pe bază de cereale, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit statisticilor, se înregistrează excedente comerciale, conform tradiției ultimilor ani, la exportul de cereale, animale vii, semințe și fructe oleaginoase. Deficitul total valoric în primele opt luni ale anului 2019 este de 1,14 miliarde euro.

La pozițiile unde s-au înregistrat deficite comerciale, cum ar fi legumele, conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a decis continuarea acordării ajutorului de minimis pentru cultivarea tomatelor în spații protejate în vederea asigurării pieței din România cu tomate produse în România pe o perioadă cât mai lungă a anului. La fructe, se va avea în vedere monitorizarea și informarea pe o scară mai largă a producătorilor în vederea accesării fondurilor europene destinate reconversiei pomicole derulate prin PNDR 2014-2020.

Toate aceste strategii vor fi centralizate, detaliate și vor fi incluse în viitorul Program Național Strategic 2021-2027, pe care România îl va transmite la Comisia Europeană. (foto -agriculturaromaneasca.ro)

Lasă un comentariu