MS: ÎN SPITALELE DIN TIMIȘOARA SUNT INTERNAȚI 28 DE PACIENȚI DIN BLOCUL ÎN CARE AU MURIT TREI PERSOANE

Distribuie pe:

În unități medicale din Timișoara au fost internate, marți dimineață, 28 de persoane din blocul în care doi copii și o femeie au murit după efectuarea deratizării, potrivit unei informări a Ministerului Sănătății.

Astfel, la Spitalul “Louis Țurcanu” sunt internați 16 copii în stare stabilă, care au fost evaluați marți dimineață.

La Spitalul Județean de Urgență “Pius Brânzeu” sunt internate nouă persoane, toate stabile. Nu se înregistrează nicio înrăutățire a stării de sănătate, însă pacienții prezintă încă simptomatologie digestivă (grețuri, vărsături), deși rezultatele analizelor sunt îmbunătățite.

Alți trei adulți, în stare stabilă, sunt internați la Spitalul Municipal Timișoara.

“Conform informațiilor DSP Timiș, rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că, din punct de vedere fizico-chimic, apa este potabilă în blocul de locuințe”, precizează Ministerul Sănătății.

Poliția Timiș a deschis dosar penal “in rem” pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timișoara, de pe strada Mioriței, în urma căreia trei persoane au decedat și mai mulți adulți și copii au ajuns la spital.

“În urma primelor verificări, s-a stabilit că este vorba despre o societate comercială care a efectuat activități de deratizare. S-a mers pe acest fir, am căutat să vedem dacă au mai fost și alte locații unde s-au mai efectuat deratizări, am identificat că mai sunt și altele două în afară de acest bloc. În continuare, facem cercetări, ancheta este în derulare, este dosar penal sub supravegherea unui procuror pentru ucidere din culpă”, a declarat, luni seara, într-o conferință de presă, șeful IPJ Timiș, Alin Petecel.

În același context, șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Malac, a precizat că firma care a efectuat deratizarea în bloc, la solicitarea locatarilor, săptămâna trecută, trebuia să anunțe populația vizată.

Potrivit șefului ISU Timiș, Lucian Mihoc, primele măsuri operative luate de ISU Timiș au fost evacuarea întregului imobil, transportarea persoanelor către UPU din cadrul Spitalului Județean și Municipal, continuarea ventilării tuturor spațiilor, iar la fața locului se efectuează cercetări de către reprezentanții Poliției și ai Parchetului.

La celelalte două locații - un club și un restaurant - care actualmente sunt închise, s-au deplasat echipele CBRN, dar nu s-au identificat persoane intoxicate. Însă, pentru a preîntâmpina orice situație, a fost interzis accesul și va urma ventilarea acelor spații.

Lasă un comentariu