MINISTRUL EDUCAȚIEI - MESAJ PENTRU PROFESORI ÎN PERIOADA TEZELOR: SUNT CONVINSĂ CĂ VEȚI REALIZA EVALUĂRI PRIETENOASE

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis marți un mesaj profesorilor, având în vedere perioada tezelor, exprimându-și convingerea că aceștia vor realiza “evaluări prietenoase”, pe care “copiii să le înțeleagă și să le întâmpine cu seriozitate și confort”.

Aceasta le-a amintit cadrelor didactice faptul că anul școlar 2019 - 2020 are o altă structură față de anii anteriori.

“Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toții fiind puși în situația de a ne replanifica activitățile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare - învățare - evaluare”, a scris ministrul pe Facebook.

Monica Anisie a arătat că rămâne consecventă principiului pe care l-a expus în nenumărate rânduri - acela de a pune în centrul atenției elevul.

“Astfel, aflându-ne în perioada susținerii tezelor, consecventă principiului pe care l-am expus în nenumărate rânduri, acela de a pune în centrul atenției elevul, vă rog să ne amintim cu toții că: emoțiile sunt parte din viața școlii și copiii învață aici să le gestioneze; tranzițiile (clasa a V-a, clasa a IX-a) reprezintă o etapă importantă în viața fiecărui copil, ce necesită un sprijin la începutul școlarității, pentru a le putea îmbunătăți șansele de reușită; și, nu în ultimul rând, că la începutul de drum al formării noastre am învățat că profesorul este definit de două trăsături fundamentale: vocație și tact pedagogic, puse în slujba elevilor. Pentru toate acestea, dragi colegi, sunt convinsă că veți realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înțeleagă și să le întâmpine cu seriozitate și confort. Vă mulțumesc și vă asigur de întreaga mea considerație pentru întreaga dăruire”, și-a încheiat ministrul mesajul.

 

Lasă un comentariu