DIN PRESA INTERNAȚIONALĂ - CONSERVATORII BRITANICI: FĂRĂ TRATAMENT PREFERENTIAL PENTRU IMIGRANȚII DIN UE, DUPĂ BREXIT!

Distribuie pe:

LONDRA (Reuters) - Conservatorii premierului britanic, Boris Johnson, au declarat duminică, 17 noiembrie, că, dacă vor câștiga alegerile de luna viitoare, începând din ianuarie 2021 vor pune capăt tratamentului preferențial pentru imigranții din Uniunea Europeană.

Amploarea imigrației și îngrijorările privind presiunea pe care acest fenomen le exercită asupra serviciilor publice au constituit factori motivaționali importanți pentru votul referendumului pro-Brexit din 2016.

În ce privește detaliile politicii în domeniul imigrației post-Brexit, după alegerile din 12 decembrie, conservatorii au declarat că cetățenii UE vor trebui să aștepte cinci ani înainte de a avea acces la plățile sociale, comparativ trei luni, în prezent.

“Odată cu ieșirea din UE, avem o nouă șansă pentru imparțialitate și pentru a ne asigura că toți cei care vin aici vor fi tratați la fel. Vom face în așa fel încât sistemul nostru de imigrație să fie egal, nedescrimimatoriu”, a declarat premierul.

Conservatorii au mai spus că vor majora suprataxa internațională plătită de imigranți pentru avea acces la Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii de la 400 de lire sterline la 625 de lire sterline și o vor aplica tuturor lucrătorilor străini, începând de anul viitor.

Această măsură se va aplica și imigranților din UE, după ce libera circulație se va încheia în ianuarie 2021, au mai declarat conservatorii, adăugând că, prin aceasta, partidul lor se așteaptă să strângă peste 500 de milioane de lire, anual.

Conservatorii au mai precizat că marea majoritate a imigranților care vor dori să lucreze în Marea Britanie vor avea nevoie de o ofertă de muncă, indiferent din ce parte a lumii provin. Excepție vor face oamenii de știință cu înaltă calificare și cei care vor să înceapă o afacere în Regat.

Predecesorii lui Johnson, David Cameron și Theresa May, au fost aspru criticați pentru că nu și-au respectat promisiunea de a reduce migrația anuală la mai puțin de 100.000 de persoane. Dimpotrivă, potrivit cifrelor oficiale publicate în august, cifra a fost de peste două ori mai mare.

Conservatorii s-au angajat ca, după Brexit, să introducă un sistem de imigrație pe bază de puncte.

“Nu vom stabili o țintă arbitrară”, a declarat pentru BBC TV secretarul de externe, Dominic Raab, când a fost întrebat de cât de mult intenționează partidul său să reducă imigrația.

“Ceea ce vom face este să ne asigurăm că guvernul și parlamentul au preluat controlul asupra imigrației, astfel încât să obținem avantajele, beneficiile... și să controlăm și costurile, și presiunile”.

 

Lasă un comentariu