ECHITĂȚI SALARIALE MARCA PSD IONELA STOICA, PROMOVATĂ ÎN MINISTERUL DEZVOLTĂRII DE LIVIU DRAGNEA, A CÂȘTIGAT DE TREI ORI MAI MULT DECÂT ȘEFUL EI DIRECT, PAUL STĂNESCU

Distribuie pe:

Guvernul Orban e în plină campanie de demiteri a șefilor din ministere. Printre cei înlăturați se află și unul dintre cei mai bine plătiți bugetari în guvernarea PSD, adică fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării, Ionela Stoian, care anul trecut a avut venituri de peste 100.000 de euro. Aceasta nu va pleca definitiv din minister, pentru că are câștigat prin concurs postul de director general la Direcția Generală Juridică.

Ionela Stoian a ajuns în Ministerul Dezvoltării pe vremea când instituția era condusă de Elena Udrea, prima sa funcție fiind cea de șef serviciu la Direcția Generală Juridică, însă ascensiunea a cunoscut-o în perioada în care ministerul a fost condus de PSD-iști. “De numele lui Dragnea se leagă ascensiunea sa. El a pus-o director general la Direcția Generală Avizare, Contencios,

Relația cu Parlamentul și Dialog Social. Plus o mulțime de consilii de administrație. Nu e de mirare că a semnat pentru Belina”, au declarat surse din instituție pentru “Adevărul”, aluzie la faptul că a sprijinit “demersurile nelegale” prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din administrarea statului în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru a fi, ulterior, concesionate firmei Tel Drum. Pentru acest lucru, ea a ajuns să fie trimisă în judecată în Dosarul Belina, fiind acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

100.000 DE EURO PE AN

În perioada în care Sevil Shhaideh era șefa la Ministerul Dezvoltării, iar Sorin Grindeanu premier, Ionela Stoian a fost numită secretar general în minister. Potrivit declarației de avere completată de Ionela Stoian, la eliberarea ei din funcția de consilier al ministrului Daniel Suciu, suma totală a veniturilor din 2018 era de 484.587 de lei, adică aproape 102.000 de euro. Lunar, suma ar însemna circa 8.500 de euro.

Ionela Stoian a câștigat de trei ori mai mult decât șeful ei direct, Paul Stănescu.

Cum a ajuns un bugetar la o asemenea sumă în condițiile în care Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării din 2018 a câștigat doar 142.716 lei? Prin ocuparea unei funcții într-un minister, dar mai ales prin numirea sa în mai multe consilii de administrație. Fostul secretar general al Dezvoltării era membru în nu mai puțin de patru consilii de administrație. De exemplu, 239.628 de lei a primit Ionela Stoian în 2018 pentru calitatea de membru al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări din cadrul Eximbank. 39.000 de lei a luat și pentru că era administrator special al SC Uzina Mecanică Sadu.

Venirea Guvernului Orban a însemnat doar pierderea unor funcții înalte, aceasta urmând să fie în continuare director general la Direcția Generală Juridică, fiind ocupată prin concurs. Pe de altă parte, aceasta ar putea pierde în viitorul apropiat locul în unele consilii de administrație. (sursa: Adevarul)

 

                                

Lasă un comentariu