“CEL MAI IMPORTANT ESTE CĂ AM REUȘIT SĂ INTRĂM ÎN TURUL DOI”

Distribuie pe:

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Viorica Dăncilă, a declarat, marți seară, că accederea sa în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de președinte al României este cel mai important lucru pentru PSD, în condițiile dificile prin care a trecut partidul.

Dăncilă consideră că prezența în turul doi al prezidențialelor are loc după rezultatul foarte slab de la alegerile europarlamentare și după arestarea fostului președinte al partidului, Liviu Dragnea.

“Într-o perioadă relativ scurtă am reușit să ne refacem forțele și, în același timp, să ne ocupăm și de guvernare, o guvernare care a adus plus pentru cetățenii României. Eu cred că toate acestea arată că de fapt am reușit să ne unim forțele, am reușit să creăm un val de credibilitate și cel mai important este că am reușit să intrăm în turul doi al alegerilor prezidențiale, pentru că nimeni nu ne dădea nicio șansă. Dimpotrivă, toți spuneau că nu vom intra în turul doi, pentru că PSD este slăbit și pentru că nu este candidatul potrivit, pentru că de fiecare dată invocau proasta guvernare, cu toate că românii au văzut că a fost o guvernare eficientă pentru țară”, a afirmat Dăncilă la TVR 1.

Aceasta a pus rezultatul slab obținut în secțiile de votare din străinătate, pe seama faptului că “a existat foarte multă dezinformare”, dar și că măsurile luate pentru diaspora “nu au fost comunicate eficient”.

“Noi, de fiecare dată am spus că nu este suficient să le spui românilor din afara granițelor «Veniți acasă!». Trebuie să le creezi condiții în țară, astfel încât să vină acasă. Am mărit salariile medicilor. Cei care au plecat au fost într-un număr foarte mic, dar au fost și care s-au întors. Am dotat spitalele cu aparatură modernă, am mărit salariile, am investit în comunitățile locale pentru a crea condiții asemănătoare cu state membre ale UE sau statele în care au plecat cei mai mulți români. Am făcut programe pentru cei din diaspora. S-a făcut o dezinformare masivă. Dincolo de acest lucru, și modul în care au acționat la alegerile trecute, modul în care au prezentat lucrurile legate de vot - noi le-am rezolvat. Cele trei zile de vot, votul prin corespondență au fost realizate tot datorită PSD. Deci sunt lucruri care sunt vizibile, sunt lucruri pe care le-am realizat pentru diasporă, dar această imagine este foarte greu de schimbat”, a adăugat liderul-social democrat.

Lasă un comentariu