REȚETE DE POST - MUSACA DE CARTOFI CU SOIA DE POST

Distribuie pe:

Musacaua este un alt preparat clasic, foarte îndrăgit de gurmanzi. Are și de ce, spunem noi, mai ales când o putem pregăti în varianta de post. Fulgii de drojdie inactivă pe care i-am folosit ca ingredient leagă componetele și oferă și un ușor gust de brânză.

Această rețetă de musaca de cartofi cu soia de post îți oferă o combinație senzațională între gust, aromă și beneficii pentru sănătate. Alegând un preparat cu granule de soia, așa cum este această musaca făcută cu cartofi, vei asigura organismului tău nutrienții necesari unei bune funcționări, chiar și în cazul în care urmezi o dietă vegetariană sau ții post. În plus, aspectul atrăgător va face din fiecare masă una de sărbătoare pentru familia ta.

TIMP PREPARARE: 75 minute.

PORȚII: 8.

Ingrediente rețetă - Musaca de cartofi cu soia de post:

- 1,5 kg cartofi albi

- 250 g granule de soia

- 2 căni de bulion

- 1 legătură de pătrunjel

- 2 cepe

- 1 morcov

- 1 cană smântână vegetală

- 3 linguri fulgi de drojdie inactivă

- 1 roșie

- 1 lingură cimbru uscat

- 1/2 linguriță sare

- 1/2 linguriță de boia iute (cayenne), opțional

Mod de preparare rețetă - Musaca de cartofi cu soia de post

Cartofii fierți în coajă se curăță și se taie felii groase de 1 cm.

Granulele de soia se opăresc în apă clocotită, 5 minute, se scurg și se storc bine.

Pui peste soia bulionul, pătrunjelul tocat fin, ceapa tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, fulgii de drojdie, condimentele și 3/4 din smântână, apoi amesteci toate aceste ingrediente (fără cartofi).

Ungi o tavă cu puțin ulei de măsline și așezi în ea un strat de cartofi (jumătate din ei), apoi compoziția de soia, din nou un strat de cartofi (cealaltă jumătate).

La final, vei întinde pe deasupra, peste musacaua de cartofi cu soia, și restul de smântână și roșiile tăiate felii.

Se dă preparatul la cuptorul preîncălzit și acolo se coace la temperatură medie, timp de 40 de minute.

 

Lasă un comentariu