ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI, DEZBĂTUTĂ ȘI LA PENITENCIARUL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În fiecare an, în 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului, iar campania globală își propune să crească gradul de conștientizare și informare cu privire la impactul diabetului asupra sănătății, per ansamblu, respectiv în relație cu rolul individului în gestionarea, îngrijirea, prevenirea bolii și educația în diabet.

Vineri, 22 noiembrie, la sediul Penitenciarului Târgu-Mureș, a avut loc o activitate de informare cu privire la Ziua Mondială a Diabetului. Au participat reprezentanți din partea Direcției de Sănătate Publică Mureș, care au informat deținuții despre faptul că prin adoptarea unui stil de viață sănătos, 70% din cazurile de diabet pot fi prevenite sau întârziate. Promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice fac parte din strategia globală a OMS în domeniul diabetului.

Educația persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate și creșterea șanselor de reintegrare în societate, preciza comisar-șef de poliție penitenciară Adrian HUMINIC, director la Penitenciarul Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu