ÎNTÂRZIE EXECUTAREA LA ZI A BUGETULUI SERVICIILOR SOCIALE SUBVENȚIONATE

Distribuie pe:

La nivelul orașului s-a constituit, la sfârșitul lunii trecute, Grupul de acțiune al ONG-urilor din domeniul social cu activitate în municipiul Târgu-Mureș. S-a dorit reprezentarea a 17 furnizori acreditați de servicii sociale privați de pe raza municipiului Târgu-Mureș, în relația cu Consiliul local și Primăria municipiului Târgu-Mureș, respectiv Direcția de Asistență Socială Târgu-Mureș.

La momentul constituirii acestui grup, Primăria Târgu-Mureș, prin DAS Târgu-Mureș, înregistra datorii de luni de zile la plata subvențiilor pentru prestatorii de servicii sociale din oraș, afectând buna funcționare a serviciilor sociale pentru cei 443 de beneficiari deserviți. Astfel, în urma mai multor demersuri și acțiuni întreprinse de Comitetul de reprezentare ales, DAS Târgu-Mureș a promis executarea la zi a bugetului serviciilor sociale subvenționate până în 15 noiembrie.

“Acest angajament a fost încălcat de DAS Târgu-Mureș și Primăria mun. Târgu-Mureș, încă nu s-au virat sumele aferente lunii octombrie, ca parte din datoria acumulată anterior, pentru a se ajunge la zi în derularea convențiilor de subvenție în baza Legii 34/1998 semnate”, spunea Ludescher László, președintele Grupului de acțiune al ONG-urilor din domeniul social cu activitate în municipiul Târgu-Mureș și director al Organizației Caritas Alba-Iulia.

În comunicatul de presă al Comitetului de Reprezentare al Grupului de Acțiune al furnizorilor de servicii sociale din municipiul Târgu-Mureș se preciza și că, “în ce privește datoria înregistrată de Primăria Târgu-Mureș prin DAS Târgu-Mureș pe alte contracte de prestare de servicii sociale furnizate de Fundația Transilvană Alpha, doar 35% din datoriile acumulate pentru anul 2019 au fost plătite până acum. De asemenea, urmărim cu îngrijorare obiceiul plăților cu întârziere între 2-4 săptămâni a indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități grave care locuiesc în municipiu. Este trist și umilitor pentru cele peste 750 de persoane cu handicap grav care primesc indemnizație să aștepte lună de lună dacă Primăria Târgu-Mureș urmează să-și onoreze sau nu obligațiile de plată către ei”.

Lasă un comentariu