„MI-AM DEPUS DEMISIA. NU E UN MOMENT DE SLĂBICIUNE, CI UNUL DE DEMNITATE"

Distribuie pe:

Viorica Dăncilă a anunțat că și-a depus demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat, precizând că acest gest nu vine într-un moment de „slăbiciune", ci într-unul de „demnitate".

„Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului, faptul că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte al PSD. Este un gest pe care l-am făcut pentru partid. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință ca să obținem un rezultat bun, ca să mobilizăm electoratul, dar acum, în urma discuțiilor, am înțeles că se dorește o resetare a partidului și că această resetare presupune o echipă care să preia conducerea partidului, o altă viziune, un alt program", a arătat ea într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Cât privește mandatul scurt pe care l-a avut, Dăncilă a spus că nu putea să facă „foarte mult" în cinci luni.

„Din păcate, nu am putut să fac foarte mult în cinci luni de zile, este foarte greu să te organizezi, să încerci să câștigi încredere, să încerci să formezi o echipă sudată. Poate dacă acest mandat ar fi fost mai lung, poate altele erau rezultatele, dar am făcut tot ceea ce am putut", a afirmat ea.

Cu privire la declarația inițială că nu va pleca din fruntea PSD, Dăncilă a susținut că ceea ce s-a schimbat a fost „opinia colegilor ei".

„Opinia colegilor mei. Colegii au considerat că așa este bine pentru partid și este normal când colegii consideră că trebuie făcută o resetare, o schimbare, așa este într-o echipă. Nu puteau colegii să-mi scrie demisia. Dacă nu voiam, spuneam: nu-mi dau demisia", a adăugat Viorica Dăncilă.

Fostul premier a precizat că a luat decizia de a demisiona, pentru faptul că crede „cu adevărat" că trebuie găsite cele mai bune metode, astfel încât partidul să meargă cu „motoarele turate înainte".

 

Lasă un comentariu