GRĂDINA DE LÂNGĂ CASĂ TUNDEREA TRANDAFIRILOR

Distribuie pe:

Până acum am avut o toamnă neașteptat de blândă, care a favorizat grădinile de lângă casă să rămână verzi, punctate cu petele multicolore ale florilor.

De acum zilele frumoase sunt numărate, iar în grădina de lângă casă mai putem să facem lucruri importante, dacă ne dorim să ne bucurăm și la primăvară de o priveliște frumoasă.

Târgumureșenii sunt pasionați de trandafiri, practic în fiecare curte sau parc există tufe cu această plantă minunată. Încă se mai pot face tăierile de toamnă, această lucrare care va favoriza trandafirii să ierneze mai ușor. Primul lucru urmărit este să înlăturăm crengile care ar putea reține zăpada, astfel încât să îngreuneze întreaga plantă. După tundere, înălțimea trandafirilor trebuie să rămână la o înălțime de circa 70-80 cm. Cei scunzi se tund la 50 cm. Ca o regulă generală, se îndepărtează treimea superioară a fiecărei tije. La trandafirii cățărători, în această perioadă se face marcotarea. Tot în aceste zile se pot muta trandafirii cărora dorim să le mutăm amplasamentul, lucru valabil și pentru pomii fructiferi. Mușuroirea sau îngroparea trandafirilor este o altă operațiune destul de obositoare pentru persoanele în vârstă. La baza fiecărui trandafir se face un mușuroi de pământ înalt de circa 15 cm, cu rolul de a feri rădăcinile și partea de jos a tijelor de îngheț și păstrarea umidității în primăvară. Mușuroiul se va desființa pe la jumătatea lunii aprilie.

Lasă un comentariu