CERCUL DE DONATORI MUREȘ - EDIȚIA NOIEMBRIE 2019 -

Distribuie pe:

Realizarea a trei proiecte noi este în vizorul Cercului de Donatori Mureș, inițiativă care se desfășoară cu sprijinul Fundației Comunitare Mureș. Astăzi, 28 noiembrie 2019, de la ora 18, sunt așteptați la casa Teleki-Köpeczi (str. Revoluției nr. 1) acele persoane care, printr-o donație, doresc să contribuie la dezvoltarea comunității noastre.

În cadrul evenimentului se pune accent pe proiecte inițiate de Asociația Caritas - Asistență Socială „Filiala Organizației Caritas Alba Iulia", Asociația Pro Christo et Ecclesia, filiala Târgu-Mureș și Fundația Comunitară Mureș alături de AMPER, Pando Association, Milvus Group.

1. Caritas Alba Iulia derulează cu succes un program pentru persoanele vârstnice. Pentru continuarea acestei activități doresc să reînnoiască și să completeze instrumentele de lucru folosite în cadrul orelor de gimnastică bazată pe elementele de Kinaesthetics adaptate la nevoile persoanelor vârstnice.

2. Asociația Pro Christo et Ecclesia, filiala Târgu-Mureș dorește să ofere tinerilor proveniți dintr-un mediu cu probleme sociale complexe și tinerilor proveniți din cămine de copii, posibilitatea de a se integra în comunitate, de a dezvolta capacitățile și aptitudinile personale, și de a oferi alternative pozitive pentru petrecerea timpului liber. Ei doresc să cumpere o masă de fotbal profesională pentru petrecerea adecvată a timpului liber și cinci biciclete pentru organizarea unor excursii cu bicicleta.

3. Fundația Comunitară Mureș alături de AMPER, Pando Association, Milvus Group doresc să instaleze în Târgu-Mureș 20 de detectoare de stradă pentru măsurarea calității aerului. Prin accesarea datelor în timp real putem să vedem care factori contribuie mai mult la poluare: traficul sau industria? De asemenea, datele pot fi folosite de către persoane sensibile, astmatice, sau îngrijorate, pentru a alege timpul optim pentru a face activități în oraș.

Dorința Cercului de Donatori Mureș este aceea de a activa oamenii în comunitatea locală. Inițiatori, implementatori, susținători, finanțatori - ei sunt aceia care își asumă rolul de a schimba viitorul și singurii care, de altfel, o fac.

„Vrem să oferim răspunsuri exacte la această dorință unică de a trăi într-un oraș cu oameni implicați și credem în puterea incredibilă a exemplului pozitiv."

Vă așteptăm!

Lasă un comentariu