FESTIVAL DE COLINDE ȘI OBICEIURI TRADIȚIONALE DE IARNĂ

Distribuie pe:

Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, organizează cea de-a XXXIX-a ediție a prestigiosului Festival de colinde și obiceiuri tradiționale de iarnă „Florile Dalbe, Flori de Măr", manifestare cultural-artistică ce urmărește păstrarea și valorificarea colindelor și obiceiurilor populare din preajma Sfintelor Sărbători ale Crăciunului și Anului Nou și de a le transmite urmașilor într-o strictă autenticitate și specificitate locală.

Această manifestare a fost inițiată în anul 1980 de regretatul Vasile Conțiu, statornic slujitor al culturii mureșene, cel care a slujit zeci de ani cu modestie și dragoste, pentru a aduna, a pune în valoare și a transmite urmașilor comori inestimabile ale spiritului creator românesc, aplecându-se cu pioșenie asupra colindului.

Colindele și obiceiurile tradiționale de iarnă s-au păstrat la loc de cinste în cultura și sufletele românilor, astfel încât anul acesta, evenimentul cultural se va desfășura în data de 8 decembrie 2019, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară" Reghin, începând de la ora 16.00. Vor colinda grupuri de colindători din județul Mureș:

GRUPURILE FOLCLORICE „DOR" ȘI „DORULEȚ" ALE ȘCOLII POPULARE DE ARTE DIN TÂRGU-MUREȘ,

ANSAMBLUL FOLCLORIC „CORONIȚA" DIN SOLOVĂSTRU,

GRUPUL FOLCLORIC „FLUIERAȘII ȘI BĂCIȚELE" DIN DUMBRAVA,

GRUPUL FOLCLORIC „ECOU DE IBĂNEȘTI" DIN IBĂNEȘTI,

GRUPUL FOLCLORIC „FLORILE DALBE" DIN FILPIȘU MIC,

GRUPUL FOLCLORIC „DOINA MUREȘULUI" DIN REGHIN,

ANSAMBLUL FOLCLORIC „HODĂCEANA" DIN HODAC,

GRUPUL FOLCLORIC AL MUZEULUI „AMINTIRI DIN STRĂMOȘI" DIN IDICEL PĂDURE,

CORUL „APPASSIONATA" AL PALATULUI CULTURII BISTRIȚA.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu