CUSTODELE COROANEI ROMÂNE, MARGARETA: BANCA DE ALIMENTE A SUSȚINUT PESTE 200.000 DE FAMILII

Distribuie pe:

Custodele Coroanei române, Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, a declarat că Banca de Alimente a susținut peste 200.000 de familii, în 10 ani de activitate.

„În ultimul an a crescut numărul celor care trăiesc la marginea societății și a celor excluși din societate (...). Unul din trei români e expus riscului de sărăcie și excluziune socială. Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi seara. Statistica aceasta include doar copiii din mediul rural. Cei mai expuși riscului sunt copii care au doi sau mai mulți frați sau surori. Cu sărăcia se luptă și persoanele salariate", a spus președintele Crucii Roșii Române la un eveniment desfășurat la BNR, în contextul în care anul acesta Banca de Alimente a Crucii Roșii Române a împlinit 10 ani.

Președintele Crucii Roșii Române a mai spus că există multe grupuri vulnerabile care contactează instituția pentru asistență.

„Ne-am dori ca fiecare român aflat într-o situație de criză să primească ajutor de la Crucea Roșie (...) Vom continua să încurajăm, să ușurăm și să promovăm zi de zi activitățile umanitare care previn și alină suferința", a adăugat aceasta.

Mihaela Geoană, fost președinte al Crucii Roșii Române, a declarat că, la bilanțul de 10 ani al Băncii de Alimente, s-a uitat peste cifre și este impresionată.

„Reacția publicului a fost incredibilă. În urnele de colectă s-au strâns sute de tone de alimente greu perisabile, ce au venit în sprijinul a sute de mii de familii. (...) Susținerea partenerilor noștri a fost excepțională, cele mai mari lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri ne-au fost aproape", a spus Mihaela Geoană.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Banca de Alimente unește foarte multe energii, de la oameni până la companii importante.

„Celebrăm un proiect care funcționează și care a dat rezultate, timp de 10 ani (...). Banca de Alimente e proiectul care unește foarte multe energii, de la oameni până la companii importante, până la instituții importante din statul român, ceea ce ar trebui să fie mobilizator și un exemplu real, inclusiv pentru decidenții politici", a afirmat Turcan.

Ea a mulțumit Custodelui Coroanei române, Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, precum și guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

„Majestatea Voastră, aș vrea să încep prin a vă mulțumi pentru energia cu care vă implicați în viața Crucii Roșii Române, în calitate de președinte. Sunteți un președinte foarte implicat, foarte eficient și, evident că, de fiecare dată când vorbim de Crucea Roșie, nu putem să nu ne gândim la o imagine simbolică a Reginei Maria, cu dăruirea exemplară pe care a avut-o în sprijinirea celor aflați în suferință în timpul Primului Război Mondial. Vă felicit, așadar, pentru ceea ce faceți în viața acestei societăți și vă asigur că pentru mine, personal, și foarte mulți oameni (...) e un exemplu de instituție care funcționează bine", a afirmat Turcan.

Ea a menționat că a acceptat funcția de vicepremier pentru a integra proiecte care nu pot fi gândite într-o singură instituție a statului român.

Lasă un comentariu