„PSD ARE CAPACITATEA DE A SE REFACE ȘI A PREGĂTI CONGRESUL DIN FEBRUARIE ȘI ALEGERILE DIN 2020"

Distribuie pe:

Liderul PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, a declarat că partidul a ajuns la un moment „T-zero", după mesajul primit din partea votanților săi, dar a adăugat că are capacitatea de a se reface și de a putea organiza atât congresul care va avea loc în februarie, cât și alegerile locale și parlamentare din 2020.

„Când primim un mesaj din partea votanților noștri, este foarte firesc ca să existe o schimbare și un moment T-zero. Asta s-a întâmplat și la PSD în această seară. Toată conducerea și-a dat demisia, este un gest care-i onorează și, în continuare, cu siguranță, partidul are toată forța, toată puterea, toată capacitatea și capabilitatea de a se reface și de a putea organiza atât congresul care va avea loc în februarie, cât și pregătirea pentru alegerile locale și parlamentare din anul 2020", a afirmat Rovana Plumb, marți noaptea, la plecarea de la CExN al PSD.

Ea a precizat că, la propunerea sa, Viorica Dăncilă a fost desemnată să o înlocuiască la șefia Organizației de Femei a PSD, funcție pe care a deținut-o și anterior preluării șefiei partidului.

Într-un comunicat transmis marți noaptea de PSD se arată că în urma demisiei Vioricăi Dăncilă și a dizolvării Biroului Permanent Național, CExN al Partidului Social Democrat a decis alegerea unei conduceri interimare, cu sarcina de a realiza o tranziție echilibrată până la organizarea unui viitor congres al partidului, în care să fie aleasă o nouă conducere statutară.

Potrivit comunicatului, structura de conducere colectivă interimară va avea următoarea formulă: președinte interimar - Marcel Ciolacu; secretar general interimar - Paul Stănescu; membru Regiunea Sud - Adrian Gâdea; membru Regiunea Sud - Niculae Bădălău; membru Regiunea Sud-Vest - Aladin Georgescu; membru Regiunea Sud-Vest - Mihai Weber; membru Regiunea Sud-Vest - Claudiu Manda; membru Regiunea Sud-Est - Dan Nica; membru Regiunea Sud - Marian Pavel; membru Regiunea Nord-Est - Dragoș Benea; membru Regiunea Nord-Est - Doina Federovici; membru Regiunea Nord-Vest - Radu Moldovan; membru Regiunea Nord-Vest - Gabriel Zetea; membru Regiunea Vest - Laurențiu Nistor ; membru Regiunea Centru - Vasile Gliga; membru Regiunea București-Ilfov - Gabriela Firea; membru Regiunea București-Ilfov - Gabriel Mutu.

 

„NU A PICAT NICIUN CAP AZI; FOSTUL LIDER SE REGĂSEȘTE ÎN ECHIPA PARTIDULUI"

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, în noaptea de marți spre miercuri, că este nevoie de o resetare a partidului, „dar nu a picat niciun cap" în cadrul CExN, iar fostul lider al social-democraților, Viorica Dăncilă, a fost numită președinte al organizației de femei.

„Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel sau, cum se aștepta, ca până acum, să pice capete. De fapt și de drept, nu a picat niciun cap azi și, iar o premieră în PSD, fostul lider se regăsește în echipa partidului ca președinte la doamne", a afirmat Ciolacu.

 

MARCEL CIOLACU, PREȘEDINTE INTERIMAR AL PSD; VIORICA DĂNCILĂ A DEMISIONAT, CONDUCEREA PSD - DIZOLVATĂ

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a demisionat din funcție, în locul său fiind numit președinte interimar Marcel Ciolacu, a anunțat liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, la finalul ședinței CExN.

Potrivit acestuia, a fost dizolvat Biroul Permanent al partidului, iar noul secretar general este Paul Stănescu. Un congres al partidului ar urma să fie organizat peste o lună și jumătate.

„Proiectul dumneavoastră țintește categorii vulnerabile, dar ajută, de asemenea, și domenii cum sunt educația și sănătatea. Asta doresc eu să fac și să realizez în acest mandat de vicepremier și sunt proiecte pe care eu le voi urmări, cum sunt acelea de reducere a abandonului școlar, prin afterschool generalizat, proiect pe care Crucea Roșie e un exemplu de bună funcționare sau de alimentație diversificată în școală, ceea ce, iarăși, Crucea Roșie reușește să facă în centrele pe care le coordonează, până la medicină școlară sau consiliere școlară", a adăugat Turcan.

 

EUGEN TEODOROVICI: NU AM DE GÂND SĂ ÎMI DAU DEMISIA. UN CONGRES TREBUIE FĂCUT CÂT MAI REPEDE

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a subliniat, marți seară, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național la partidului, că nu intenționează să își înainteze demisia, adăugând că este necesară organizarea unui congres al formațiunii.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu i-a cerut demisia din funcția de președinte executiv, Teodorovici a spus că nu.

„Am spus-o clar că nu (am de gând să îmi dau demisia, n.r.). Pentru că sunt votat de un număr important de colegi din congres și cred că ar fi fost lipsă de respect față de acest vot. Eu, niciodată, nu am cedat în fața unor competiții și cred că e statutar și un bun exemplu dat de noi, cei din PSD, față de întreaga țară, că ne respectăm ceea ce noi am aprobat în congres, adică statutul", a arătat el într-o declarație acordată presei.

Teodorovici a apreciat că este necesară organizarea unui congres, dar numai după parcurgerea unor pași necesari.

„Un congres trebuie făcut cât mai repede, dar ținând cont de niște etape care trebuie să fie parcurse, ținând cont de ceea ce înseamnă, la nivel local, poate, o discuție, conferințele necesare. Toți pașii pentru a pregăti un congres, inclusiv - poate - cu modificări de statut. Poate sunt elemente care trebuie aduse ca modificare, pentru că lumea de la noi asta așteaptă: un cod de conduită, de integritate, criterii foarte clare pentru ca cei care vor să acceadă în funcțiile de conducere ale partidului să înțeleagă în primul rând că e nevoie de oameni care să aibă la bază o pregătire temeinică. Să înțeleagă că deciziile în CEx se iau nu pentru partid, se iau decizii pentru țară", a precizat el.

Întrebat dacă a purtat negocieri cu Marcel Ciolacu sau dacă acesta i-a făcut vreo ofertă, Teodorescu a replicat că nu poate „vinde" votul pe care i l-au acordat social-democrații în cadrul Congresului.

„M-ar fi jignit. Cred că știu foarte bine toți colegii mei din partid și cei care mă cunosc că nu se poate vinde un vot pe care l-ai primit. PSD nu este de vânzare, nu este preț pentru a vinde sau pentru a cumpăra PSD", a mai spus el.

Totodată, a apreciat că trebuie realizată o analiză a modului în care s-a desfășurat campania pentru alegerile prezidențiale, atât la nivel central, cât și local.

„Trebuie să își asume toți cei care au fost implicați în acest proces electoral, trebuie să aibă propria analiză. O analiză colectivă, la nivel de partid. Și fiecare să își asume partea de vină, trebuie făcut acest lucru", a spus el.

Lasă un comentariu