COORDONATORUL PARADEI MILITARE DE 1 DECEMBRIE: „ANUL ACESTA VOR PARTICIPA REPREZENTANȚII A 21 DE STATE ALIATE"

Distribuie pe:

Reprezentanți din 21 de state aliate vor participa la parada militară de 1 Decembrie, alături de tehnică militară și trupe din teatrele de operații, potrivit coordonatorului paradei militare de 1 Decembrie, Vasile Toader.

„Avem o participare mai bogată decât în anii trecuți, avem 21 de state aliate, state partenere NATO, care vin și participă împreună cu noi, anul acesta, la defilare. Avem câteva unități care au constituit blocuri de defilare noi, sunt unități care au fost pentru prima dată în teatru anul acesta și care vin să ne reprezinte din nou cu personalul participant", a declarat, miercuri, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării, Vasile Toader, cu ocazia repetițiilor pentru paradă.

El și-a exprimat speranța ca, în funcție de condițiile meteo, întreaga formație de aeronave să poată evolua deasupra Bucureștiului.

„Parada militară națională este un simbol al Armatei Române, este evenimentul cel mai important de peste an, în ceea ce noi încercăm să arătăm populației și cetățenilor români. Ceea ce dorim cu acest antrenament este să reușim să ne sincronizăm în mișcări, să reușim să aducem în fața populației tehnică militară, personal, detașamente constituite de la unități care au participat în teatrele de operații, unități care au participat la exerciții naționale și multinaționale, care au un cuvânt de spus în apărarea națională", a spus Vasile Toader.

 

Lasă un comentariu