“NU ESTE NEVOIE NEAPĂRAT DE O NOUĂ CONDUCERE, CI DE O NOUĂ VIZIUNE”

Distribuie pe:

PSD nu are nevoie neapărat de o nouă conducere, ci de o nouă viziune, a declarat, duminică seară, președintele interimar al PSD București, Gabriela Firea

“Ne-am fi dorit un scor mai bun, un scor mai mare, dar le mulțumim tuturor românilor care au votat, în general, care au votat cu PSD, peste 3 milioane de români, și vom face o analiză să vedem ce s-a greșit, cum s-a greșit, cum putem îndrepta și cum putem reface legătura, atât cu electoratul nostru de bază, cât și cu ceilalți români care ne-au votat în anii trecuți și acum nu ne-au mai votat”, a spus Gabriela Firea, la plecarea de la sediul PSD.

Întrebată cine va deconta rezultatul obținut, ea a precizat: “Noi, toți, (...) nu trebuie să fie un singur vinovat, am muncit cu toții, acesta a fost rezultatul”.

“Românii au întotdeauna dreptate, votanții au întotdeauna dreptate, nu trebuie să fim supărați pe cetățeni, pentru că știu ce au făcut, chiar dacă, să spunem așa, avem lacrimi în suflet pentru scor, nu trebuie să ne supărăm pe români, pentru că ei știu de ce au votat așa”, a completat Firea.

Întrebată dacă are nevoie PSD de o nouă conducere, aceasta a spus: “Nu neapărat de o nouă conducere, pentru că avem o conducere statutar aleasă în urma unui congres, avem nevoie de o nouă viziune, de îndreptarea greșelilor și erorilor pe care le-am făcut noi, toți. Trebuie să ne adunăm, să spunem sincer ce gândim, atunci când un coleg de-al nostru are o idee poate mai revoluționară să nu-l mai înăbușim, cum au fost CEx-uri în care mai veneam câțiva dintre noi să facem anumite propuneri de îmbunătățire a activității partidului și eram izolați sau dați afară”.

Ea a precizat că în perioada de când Viorica Dăncilă a preluat partidul, astfel de lucruri nu s-au întâmplat, din contră, a fost “prea multă democrație”.

Întrebată dacă ea crede că Vioricăi Dăncilă îi va fi cerută demisia din funcție în ședința CEx, Firea a punctat: “Doar 5 județe au îndeplinit target-ul, peste 50%, cine să-i ceară demisia doamnei Dăncilă, reprezentanții celor 5 județe care au îndeplinit target-ul, restul au fost sub 50%. Nu cred în așa ceva”.

 

“Vom analiza rezultatul în CExN; mulți vor să plec, nu am să fac acest lucru”

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat că va fi făcută o analiză a rezultatului obținut în turul doi al alegerilor prezidențiale, în cadrul Comitetului Executiv Național al partidului, menționând că deși unii îi cer demisia, nu va face acest lucru.

“De mâine încolo intrăm în viața normală. O să organizăm un Comitet Executiv Național, săptămâna aceasta, vom analiza rezultatele pe fiecare județ în parte, vom face o analiză foarte bine argumentată și pe urmă vom lua decizii împreună în Comitetul Executiv Național”, a declarat Dăncilă la România Tv.

Întrebată despre o eventuală demisie a sa de la conducerea PSD, Dăncilă a spus că “nu va face acest lucru”.

“Trebuie să luăm în calcul un lucru: să nu uităm că Viorica Dăncilă a preluat un partid la 22%, care pe urmă a scăzut la 17% după alegerile europarlamentare și totuși am intrat în turul doi. Nu ne dădea nimeni această șansă. (...) Având în vedere nivelul de la care am pornit și unde a ajuns partidul, eu consider că am făcut tot ceea ce a fost posibil pentru partid. În altă ordine de idei, cred că atunci când facem o analiză a voturilor, a rezultatelor, trebuie să plecăm de la organizațiile județene, pentru că trebuie să pornim de jos în sus. Nu pot să spun: “Eu trebuie să plec, dar o organizație care a luat 15% nu are nicio vină”. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat în fiecare organizație în parte (...). Știu că mulți vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important și consolidarea noastră pentru alegerile locale și parlamentare e mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului”, a susținut Dăncilă.

 

Lasă un comentariu