CAFEAUA - SĂNĂTOASĂ, DAR CU MĂSURĂ...

Distribuie pe:

Consumul de până la patru cafele pe zi poate reduce riscul de diabet de tip doi și tensiune arterială ridicată, potrivit unui studiu comandat de Institutul de Informații Științifice despre Cafea (ai cărui membri sunt șase dintre marile companii producătoare - Illycaffe, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestle, Paulig și Tchibo.

Beneficiul se pierde dacă se consumă mai mult de patru căni de cafea.

Cercetătorii de la universitățile din Navarra, din Spania, și Catania, din Italia au descoperit o “asociere între consumul de cafea și un risc scăzut de diabet de tip doi” și că “consumul de cafea pe termen lung este asociat cu un risc scăzut de hipertensiune”.

Studiul sugerează că un consum moderat de cafea, inclusiv decafeinizată, poate fi asociat cu un risc redus de sindrom metabolic - o serie de afecțiuni care apar adesea împreună și cresc riscul de diabet, accident vascular cerebral și boli de inimă. Afectează unul din patru adulți și este descris drept “deosebit de periculos”.

Principalele componente ale sindromului metabolic includ obezitatea, hipertensiunea arterială, trigliceridele mari din sânge, nivelurile scăzute de colesterol HDL și rezistența la insulină.

Studiul a descoperit că o legătură între consumul de cafea și o obezitate cu risc redus este “mai puțin clară”.

Cercetările profesorului asistent de la Universitatea din Catania, Giuseppe Grosso, sugerează că polifenolii din cafea pot fi implicați în beneficiile pentru sănătate ale cafelei, în special acizilor fenolici și flavonoidelor. (sursa - Press Association)

 

Lasă un comentariu