“SERVICIILE MEDICALE PRIVATE VOR LUA AMPLOARE”

Distribuie pe:

Președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat joi că este o chestiune de timp până când serviciile medicale private vor lua amploare în România și vor aduce “acel plus de investiție de bani și de calitate” în sistemul de sănătate românesc.

“Apreciem o idee constructivă în binele profesiei medicale și al profesioniștilor din sănătate, indiferent că se practică în public sau în privat. Este o chestiune de timp ca serviciile private să ia amploare în România, aducând acel plus de investiție, de bani și de calitate în sistemul de sănătate românesc. Noi facem aceeași medicină în public sau în privat. Organizarea actului medical diferă mult și am vrea să fie la fel în sistemul medical”, a spus Borcean în cadrul evenimentului de lansare a Asociației Medicilor Independenți.

Președintele Asociației, Wargha Enayati, a afirmat că ideea formării asociației a venit în urmă cu un an și jumătate de la un prieten care a realizat același lucru, dar în zona de agronomie.

“Aceasta a fost ideea care ne-a adus împreună, să promovăm serviciile medicale mici și, ca urmare, decizia actului medical aparține medicului în cabinet. Este un model financiar cu focus pe medic pentru rezolvarea problemelor și nu pe trimiteri și comisioane în dreapta și în stânga. El încearcă să rezolve pacientul direct. Sunt medici de top independenți care au cabinetele lor, la care pacientul are prioritate, are acces mai facil”, a spus Enayati.

Asociația are aproape 500 de medici înscriși.

Printre membrii fondatori se numără medicii Wargha Enayati (Intermedicas), Mihaela Leventer (dr. Leventer Center), Ion Bogdan Codorean (ArtroSport Clinic), Gabriel Tatu (Cardiomed), Ovidiu Palea (Provita), Predoi Silviu (Wellborn).

Lasă un comentariu