LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “EMIL DRĂGAN” UNGHENI “LA MULȚI ANI, ROMÂNIA MEA!”

Distribuie pe:

Școala Gimnazială “Emil Drăgan” din Ungheni a fost și în acest an scena perfectă pentru a da glas emoției ce ne cuprinde în apropierea Zilei Marii Uniri. După intonarea Imnului Național al României, în cuvântul de deschidere, directorul unității de învățământ, prof. Belea Bianca Minodora, a remarcat faptul că “în calendarul nostru istoric există multe zile cu semnificație profundă pentru români, dar dintre toate, Ziua de 1 Decembrie, sărbătoare de suflet, e cea mai importantă”. La rândul său, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, dl. Ioan Macarie, a ținut să mulțumească celor prezenți, pentru implicarea de care dau dovadă, un semn că generațiile mai tinere sunt conștiente și cinstesc munca străbunilor noștri, cea care a permis ca astăzi să trăim în granițele unei țări minunate - România.

Înainte de momentul artistic, pregătit de preșcolari și elevi, dl director adjunct, prof. Șeulean Augustin Valentin, a rememorat semnificația istorică a Zilei de 1 Decembrie.

Îndrumați de profesori, elevii și preșcolarii au pregătit un program plin de energie, ce a îmbinat armonios dansul, muzica, teatrul și poezia. Momentele artistice, sugestiv intitulate: “Români mici cu inimi mari”, “Românași și româncuțe”, “Mândru că sunt român”, “La mulți ani, România mea!”, au emoționat auditoriul, fiind răsplătite din plin cu aplauze.

Pentru reușita acestui program au colaborat, cu profesionalism și emoție, cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, preșcolarii și elevii școlii noastre, cărora cei prezenți le-au mulțumit, apreciindu-le astfel efortul depus.

În încheiere, directorul unității de învățământ, prof. Belea Bianca Minodora, a mulțumit tuturor celor prezenți, cadrelor didactice, elevilor, preșcolarilor, Primăriei și Consiliului local al orașului Ungheni, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment.

Deși, poate părea un gest mic, el este unul sincer, al unei comunități conștiente de trecutul ei, capabilă să înțeleagă prezentul și să se gândească la viitor. România este și țara acestor comunități, care cu emoție și modestie rostesc: “La mulți ani români! La mulți ani România!”.

Lasă un comentariu