“ROMÂNI... LARG DESCHIDEȚI POARTA”

Distribuie pe:

Sub acest titlu s-a desfășurat, în data de 24 noiembrie 2019, a treia ediție a Festivalului caritabil, desfășurat în Biserica cu hramul Sf. Arhidiacon Ștefan, din Cristești. Și această ediție a avut binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

În prima parte a zilei, ne-am întâlnit cu mic, cu mare, la Sf. Liturghie, oficiată împreună cu oaspetele nostru PC Părintele Consilier cultural, Oliviu Botoi, de la Arhiepiscopia noastră, care a pus la sufletul tuturor un frumos cuvânt de învățătură legat de pericopa duminicală, dar și din viața Sf. Cuvios Stelian, în cinstea căruia se desfășoară festivalul nostru.

Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost dați de alți oaspeți de seamă, veniți tocmai din ținuturile lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Grupul “BALADA”, condus de inimoasa doamnă profesoară Maria Tanasă, oaspeți care ne-au umplut sufletele de colinde frumoase, iar mai apoi la festival și de unicele cântece patriotice, motiv pentru care le mulțumim din suflet.

Festivalul a început după ce toate cele 7 grupuri invitate au fost prezente, punând începutul periplului nostru în mâna Sf. Cuvios Stelian, prin slujba Acatistului săvârșită de preoții participanți.

Între invitații noștri din acest an au fost: grupurile de copii ale parohiilor ortodoxe române din Cristești coordonate: de pr. Răzvan Vasile Enache, dirijor, teologul Pop George, pr. Bogdan Stelian Racoți, dirijor doamna preoteasă Mihaela Silvana Racoți; din Șăulia de Mureș - dirijor pr. Suciu Mihai; din Micăsasa - jud. Sibiu - dirijor pr. Oprea Gheorghe; din Boian - jud. Sibiu, grupul “Coconița” - coordonat de pr. Marius Drăghici, dirijor doamna învățătoare Surdu Marinela. Au mai participat clasele I A și a III-a A de la Școala Gimnazială “Serafim Duicu” din Târgu-Mureș, coordonați de învățătorii Matei Monica și Mihai Paul Covăsan Ungurean. În total au participat 185 de copii.

Invitații de onoare în anul acesta, așa cum am amintit, au fost copiii și tinerii din Grupul “Balada” din Fălticeni, care au avut o prestație pe măsura așteptărilor noastre, punând în ochii multora din cei prezenți lacrimi de bucurie.

Festivalul a avut și partea caritativă, în acest an donațiile strânse au fost virate în contul doamnei preotese Melania Șandor, din Protopopiatul nostru, căruia îi dăruim putere și răbdare multă în încercarea vieții sale prin care trece.

Nu putem să încheiem fără să mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea și a acestei ediții: Primăria și Consiliul local Cristești, firmele: Duraziv - prin doamna director Irina Guzu, Via Oil, familiei Pop Teodor și Lucreția - prin Laboratorul Boema din Cristești, Tipografia Ansid, Maicii Starețe Cristina de la Mănăstirea Recea, familiilor din Cristești care au contribuit la buna desfășurare a festivalului: Fărcaș, Sâmpetrean, Moldovan, Năsăudean, Nicoară, Naidin Barta, Muntean, Oltean, Sbârcea, Tevesi, Bodan Petru - sonorizare și Șandor Andrei - foto.

Mulțumesc din suflet preoților coordonatori, învățătorilor, care împreună s-au străduit pentru buna reușită a acestui eveniment, în mod special copiilor și părinților de la grupul de cateheză al parohiei noastre pentru ajutor, doamnei preotese și tuturor celorlalți pe care nu i-am amintit.

Pentru că suntem în preajma zilei de 1 Decembrie, vă spunem și noi “La mulți ani, români!”, “La mulți ani, ROMÂNIA!!!”, iar Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos să vă aducă tuturor, în suflete și în case, pacea cea Sfântă.

 

Lasă un comentariu