LANSĂRI DE CARTE PENTRU COPII

Distribuie pe:

Joi, 29 noiembrie, poeta și prozatoarea Voichița Elena Toma, educatoare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 din Târgu-Mureș, membră a Ligii Scriitorilor - Filiala Mureș, și-a lansat, la sediul Bibliotecii Copiilor din municipiul nostru, cele mai recente volume - unul de poezii, “Când pământul surâde”, și unul de povestioare pentru copii, intitulat “Mica poveste”.

Spațiul a fost neîncăpător pentru copii, părinți, bunici, prezentatori, toți dorind să fie alături de “VICHY”, cea atât de dragă sufletului lor.

Cele două cărți au fost comentate de: dr. Valentin Marica, prof. Mircea Dorin Istrate, prof. Iosif Todea, prof. preot Claudiu Ciula, prof. Vlad Renate și Claudia Renate, scoțând în evidență frumusețea poeziilor și a poveștilor, dar și cât de greu este să te transpui în mintea copiilor pentru ca mesajul tău să poată ajunge la sufletul lor, pentru a le înțelege și a le trăi cu adevărat, pentru a realiza în final rolul lor educativ etc.

La reușita de excepție a acestei seri, un rol deosebit l-a avut corul doamnelor educatoare de la grădinița amintită, interpretând, alături de copii și părinți, bucăți muzicale pentru copii sau pe versurile doamnei Voichița Toma, cântece satirice antrenante, colinde, toate creând o atmosferă deosebită.

Întreaga activitatea a fost organizată sub forma unui joc, în care au fost antrenați copiii, părinții, bunicii, toți deopotrivă lăsându-se purtați de frumusețea și inocența clipei, bucurându-se cu adevărat de ea.

În final, doamna Voichița Toma a promis o nouă întâlnire pentru la anul, în luna noiembrie, cu alte cărți pentru sufletul învățăceilor ei. Apoi, înconjurată de copii, de buchetele de flori primite ca răsplată pentru dragostea ei pentru cei mici, Vichy a noastră, cea care a învățat sute de copii în lunga ei carieră, a fost răsplătită la rându-i cu o “Diplomă de Gratitudine” din partea Ligii Scriitorilor - Filiala Mureș și cu sincere urări de mulțumire din partea tuturor celor prezenți.

Lasă un comentariu