MINISTERUL JUSTIȚIEI A DECLANȘAT PROCEDURA DE SELECȚIE PENTRU PROPUNERILE DE NUMIRE LA ȘEFIA PARCHETULUI GENERAL, DNA ȘI DIICOT

Distribuie pe:

Ministerul Justiției a anunțat, luni, că a declanșat procedura de selecție pentru propunerea de numire a procurorilor-șefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție și Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Potrivit MJ, noua procedură se va desfășura în perioada 2 decembrie - 22 ianuarie 2020.

“Ministerul Justiției organizează, în perioada 2 decembrie 2019 - 22 ianuarie 2020, la sediul său din București, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcțiile vacante de conducere, respectiv: procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție și procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, se precizează în anunțul publicat pe pagina de internet a ministerului.

Conform calendarului, candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă, până pe 23 decembrie inclusiv.

Cererile de participare la selecție vor fi însoțite de dovada îndeplinirii condițiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecție, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activității profesionale a procurorului participant la selecție și orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și pe site-ul instituției, la data de 24 decembrie, urmând ca, în perioada 14-17 ianuarie, candidații selectați să susțină interviurile cu ministrul Justiției.

Rezultatele selecției vor fi anunțate public, pe 21 ianuarie.

“Propunerile ministrului Justiției vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României, în vederea numirii în funcția de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși”, se menționează în anunț.

 

Lasă un comentariu