13 PICTURI AU FOST PUSE ÎN VÂNZARE, ÎN BENEFICIUL COPIILOR CU CANCER, ÎN FOAIERUL TEATRULUI NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Perioada Sărbătorilor de iarnă nu e doar una a bilanțurilor personale, a planurilor pentru anul care va veni și a întâlnirilor de suflet cu cei dragi, ci și una în care empatia, caritatea și generozitatea pot contribui la îmbunătățirea situației de viață a unor semeni încercați de soartă. Intenția trebuie să conlucreze cu gesturile concrete, iar speranța își poate găsi teren fertil acolo unde gesturile izvorăsc cu sinceritate din suflete.

Având la bază aceste valori și fiind animat de dorința de a face un bine comunității locale, Teatrul Național Târgu-Mureș organizează, în parteneriat cu Asociația “Împreună pentru Copiii cu Cancer”, campania caritabilă Împachetează un zâmbet Crăciunul ăsta!, din care face parte o expoziție de pictură cuprinzând 13 lucrări. Piesele expoziției au fost create și donate Asociației, de către artiștii plastici locali: Albert Olga, Barabás József, Jung Ildikó, Kakasi Irén, Kovács Ágnes, Vasile Mureșan, Neagoi Zsófia, Soó Emma și Veres Zsuzsa.   

La vernisajul expoziției au luat cuvântul Gáspárik Attila - directorul general al Teatrului Național Târgu-Mureș, Farczádi Gabriela - președintele Asociației Împreună Pentru Copiii cu Cancer și Jung Ildikó, avocat și reprezentant al artiștilor plastici.

“Una dintre multele funcții pe care le avem și pe care le îndeplinim este cea socială, de care ține și responsabilitatea civică pe care cred că toate instituțiile culturale din această țară trebuie să o aibă. Avem o responsabilitate socială pe care încercăm să o punem în practică permanent și suntem deschiși la parteneriate cu toate asociațiile profesionale și civile care vor ca această lume să funcționeze puțin mai bine”, a declarat Gáspárik Attila în deschiderea evenimentului.

Farczádi Gabriela a apreciat inițiativa doamnei Jung Ildikó, organizatoarea taberei în cadrul căreia au fost realizate picturile, dar a lăudat și generozitatea artiștilor plastici mureșeni.”Vreau să mulțumesc Teatrului Național pentru această oportunitate. Este un lucru deosebit să putem avea o colaborare în preajma Crăciunului și să deschidem ușile către inimile târgumureșenilor, a celor care vor veni în această perioadă la teatru și vor vedea această expoziție și vor putea contribui, prin cumpărarea acestor tablouri, să aducem un zâmbet copiilor și familiilor care au copii bolnavi. (...) Scopul nobil se armonizează perfect cu această intenție a doamnei Jung Ildikó. Sper să fie un rezultat frumos și târgumureșenii să primească cu deschidere această inițiativă”, a declarat Farczádi Gabriela.

Coordonatoarea taberei care a dat naștere pânzelor expuse, Jung Ildikó, și-a manifestat speranța că demersul la care a participat va avea un rezultat benefic: “Acești copii sunt suferinzi, și de Sărbători trebuie să ne gândim nu numai la bine, ci și la rău, și să încercăm să aducem un zâmbet și pe fețele lor.”

Expoziția poate fi vizitată cu prilejul spectacolelor Teatrului Național. Picturile vor fi expuse până în 10 ianuarie 2020 și pot fi achiziționate, urmând ca suma încasată din vânzarea acestora să fie direcționată în sprijinul activității Asociației “Împreună pentru Copiii cu Cancer”. Sumele afișate indică prețul de pornire al tablourilor.

Pentru informații suplimentare și în vederea achiziționării picturilor vă stă la dispoziție secretariatul Teatrului, la numărul de telefon 0365 806 862, de luni până vineri, între orele 9.00-16.00.

Modalități de plată: în numerar, la secretariatul Teatrului, respectiv prin virament bancar: RO54BTRLRONCRT00A4999205 Banca Transilvania, CIF 20574105 Asociația Împreună pentru Copiii cu Cancer.

Lasă un comentariu