COMUNA CHIHERU DE JOS - INTERLOCUTOR DL EREMIA POP, PRIMARUL COMUNEI

Distribuie pe:

Pentru a afla mai multe despre această comună mureșeană, am făcut o vizită în această localitate. Am stat de vorbă cu edilul-șef al acestei comune, Eremia Pop, care ne-a declarat:

Sunt la primul mandat la cârma acestei așezări după ce am fost o legislatură viceprimar și o legislatură primar al municipiului Reghin.

- Cum stați cu pregătirile de iarnă?

- Ne-am pregătit din toamnă pentru a întâmpina sezonul când va veni iarna. În primul rând ne-am pregătit cu materialele specifice iernii și având în vedere zona colinară, iar comuna este formată din patru sate: Chiherul de Jos, Chiherul de Sus, Urisiul de Jos și Urisiul de Sus. Asigurăm pentru copii transportul la școală. Încă din anul trecut ne-am pregătit pentru acest lucru.

- Cum ați întâmpinat luna decembrie?

- Cu sare și nisip antiderapant.

- Cum vă pregătiți de sărbători?

- La “Sfântul Nicolae”, împreună cu Parohia Ortodoxă din comună, vom avea un concert de colinde cu artiști locali și alți invitați.

- Aveți o tradiție cu privire la Balul însuraților”.

- Nici în acest an nu vom întrerupe tradiția, iar în această noapte se anunță cine vor fi următorii organizatori. În acest an, organizatorii sunt Buș Florin și Gheorghe Grama, care vor face totul ca să iasă așa cum trebuie.

- Câte ferme de producție aveți în comună?

- Sunt vreo 4-5 firme individuale, ferme cu creșterea oilor, avem și ferme de vaci cu 250 de capete, avem firme mici de comerț și trei firme mici care produc semifabricate pentru viori.

- Pentru anul 2020 ce planuri aveți?

- Vrem să continuăm cu proiectele pentru care să atragem fonduri.

Avem de pregătit proiectul pentru canalizare, avem proiect pentru toate drumurile locale și pentru toate podurile din comună care nu mai fac față sarcinilor auto care se practică.

- Venind înspre Chiherul de Jos am observat că la fiecare casă este câte un steag tricolor, iar pe stâlpi câte un steag tricolor și un steag al comunei.

- Noi am cumpărat aceste steaguri tricolore și am dat celor care au solicitat. Pe stâlpi noi am pus câte un steag tricolor și câte un steag al comunei. Ziua de 1 Decembrie am petrecut-o cu o discuție despre această sărbătoare, iar după aceea am interpretat cântece patriotice.

- Mulțumesc pentru interviu și vă doresc La mulți ani!”.

Lasă un comentariu