EXPLICAȚIA LUI RYDE PENTRU ÎNFRÂNGEREA CU MUNTENEGRU: “NU AM ȘTIUT SĂ JUCĂM ÎN SUPERIORITATE!”

Distribuie pe:

România a fost învinsă în al patrulea meci, din Grupa C, de la CM de handbal feminin, care este găzduit de Japonia. Muntenegru s-a impus cu 27-26, după un final în care a reușit și 7 goluri consecutive, iar tricolorele mai au acum o singură variantă, aceea de a învinge Ungaria pentru a ajunge în faza următoare a competiției. Antrenorul suedez al României a declarat, imediat după partida de miercuri dimineață, că naționala a suferit în momentele de dezechilibru din teren. Câte 7 eliminări s-au dictat în fiecare tabără în disputa de la Kumamoto. Iar Neagu & Co nu au știut cum să reacționeze, este părerea lui Tomas Ryde. “Am făcut un meci mai bun, începem să arătăm din ce în ce mai bine, nu avem o structură de echipă atât de bine pusă la punct încât să fie capabilă să joace atât în superioritate, cât și în inferioritate, la fel de bine, nu am profitat de astfel de momente și asta a înclinat balanța în favoarea lor. Toată lumea a arătat spirit de luptă astăzi, a fost un joc foarte frumos pentru spectatorii neutri. Sigur că nu pot fi mulțumit cu rezultatul, dar sunt satisfăcut de ce au făcut jucătoarele mele, trebuie să ne revenim ca să pregătim întâlnirea contra Ungariei”, a declarat antrenorul nordic.

Meciul cu Ungaria se joacă vineri, iar cu o victorie tricolorele ajung în grupele principale. “Vreau să felicit echipa Muntenegrului, au luptat și nu s-au lăsat învinse, dar la fel, sunt mândră de echipa mea, pentru că am muncit și ne-am autodepășit pe noi și cred în echipa noastră, mai avem șansa noastră pentru calificare și ne vom lupta până la final”, a fost și reacția Anetei Udriștioiu. În primele

trei meciuri, România a avut două victorii și o înfrângere: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal și 22-20 cu Kazahstan.

Tot miercuri, la Yatsushiro, au fost programate celelalte două jocuri din grupă: Kazakhstan - Spania 16-43 și Ungaria - Senegal. Lideră este Spania (cu 8 puncte), urmată de Muntenegru (tot cu 8 puncte), România (cu 4 puncte), Ungaria (cu 2 puncte), Senegal și Kazahstan (ambele fără niciun punct).

Primele trei clasate se vor califica în grupele principale. Etapa a 5-a, ultima, se va desfășura vineri, 6 decembrie, cu întâlnirile: Muntenegru - Spania (la Yatsushiro, de la ora 8.00), Senegal - Kazahstan (la Kumamoto, tot de la ora 8:00) și România - Ungaria, practic finala pentru locul al treilea (la Yatsushiro, începând cu ora 12.00).

Lasă un comentariu