MINISTERUL MUNCII A PUS ÎN DEZBATERE NOUL SALARIU MINIM PE ECONOMIE. CU CÂT VA CREȘTE DIN 2020

Distribuie pe:

Proiectul prevede majorarea, de la 1 ianuarie, a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la 2.230 de lei lunar, față de 2.080 de lei cât este acum.

“Proiectul de act normativ supus consultării prevede ca salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată să fie majorat la 2.230 de lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, față de 2.080 de lei în prezent, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2 % față de luna decembrie 2019”.

Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate două ședințe ale Consiliului Național Tripartit, în 26 noiembrie și în 3 decembrie, și dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii.

“Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, precum și factorii de corecție în funcție de dinamica creșterii economice”, mai scrie în comunicat.

Conform sursei citate, proiectul de hotărâre prevede și faptul că, începând de anul viitor, pentru persoanele încadrate pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în care nu sunt incluse și sporurile și alte adaosuri, se menține la 2.350 de lei lunar.

 

Lasă un comentariu