LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘINCAI, ELEVI MAI INFORMAȚI, PENTRU A EVITA VICTIMIZAREA

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a lansat campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!", ce se va desfășura până în luna mai a anului 2020. Derulată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România, campania este implementată de Centrul Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P. la nivelul județelor de competență.

La invitația doamnei director Mariana Chiseliciuc, campania națională „Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!" a fost prezentată elevilor Școlii Gimnaziale Șincai. Cu acest prilej, specialiștii Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane au discutat cu elevii despre tentațiile vârstei, astfel încât să poată fi evitată victimizarea și tinerii să recunoască semnele pericolului. De asemenea, s-a vorbit despre exploatarea prin cerșetorie, context în care cei mai activi copii au fost premiați cu materiale ale campaniei - ghiozdane purtând mesajul acesteia. Elevii au arătat interes față de subiectele abordate.

„Mulțumim conducerii unității școlare pentru interesul constant față de acest subiect și pentru colaboarea permanentă cu structura noastră", spunea comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș la Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

 

Lasă un comentariu