LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „FOGARASI SAMUEL” DIN GĂNEȘTI

Distribuie pe:

„Noi vrem să ne unim cu Țara/ Bunicii noștri au decis/ La Alba- Iulia, punând/ În fapt străvechiul nostru vis”

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Școala Gimnazială „Fogarasi Samuel” din Gănești. La activitate au participat domnul director, prof. Pataki Ladislau, cadre didactice, părinți și elevi.

Pentru a marca însemnătatea acestei zile, elevii din ciclul primar, pregătiți de doamnele învățătoare Vasiu Tatiana-Manuela și Chețan Olga, au realizat harta României și au confecționat stegulețe tricolore.

Coordonat de doamna învățătoare Vasiu Tatiana-Manuela, elevul Chira Adrian din clasa a I A, a prezentat semnificația acestei zile cu multă dăruire și respect, pentru ceea ce au făcut înaintașii noștri.

Elevii, îndrumați de doamna învățătoare Chețan Olga, au emoționat și impresionat prin poeziile și cântecele prezentate, într-o atmosferă plină de bucurie și entuziasm.

Doamnele profesoare Chețan Adina Cristina și Mîț Elena au pregătit elevii din clasele V-VIII-a A, care au recitat poezii și au interpretat cântece vechi patriotice, care au transmis curaj, eroism și dragoste de țară.

Doamna profesoară Butoiu Delia Adina a îndrumat elevii în realizarea unui colaj cu mesaje de Ziua Națională a României, care a fost expus în cadrul activității. Preotul ortodox Ötvös Ioan Nicolae a fost alături de elevi la această activitate. Mesajul transmis de elevi a fost că trebuie să ne prețuim țara, eroii, să-i cinstim și să ne ridicăm la înălțimea faptelor lor.

„Să ne-amintim mereu de ei,/ Să-i prețuim, căci ne-au dat viață. Mereu să căutăm în ei/ Tărie, încredere, povață”.

Lasă un comentariu