AVEȚI UN RĂSPUNS PENTRU O ASEMENEA STARE DE FAPT, DOMNILOR GUVERNANȚI?! PE AUTOSTRADĂ, LUCRURILE STAU... AȘA ȘI-AȘA...

Distribuie pe:

Stadiul lucrărilor la tronsoanele Câmpia Turzii - Chețani și Chețani -Iernut ale Autostrăzii A3 a fost surprins de un reprezentant al Asociației Proinfrastructură, într-un fotoreportaj publicat în urmă cu câteva zile.

“Pe tronsonul de 15,7 km, cei de la Straco muncesc cu frâna de mână trasă, fiind încă în insolvență, având reale probleme de aprovizionare cu materiale de la furnizori și cu găsirea subcontractorilor în special pe partea de terasamente”, notează cei de la proinfrastructura.ro, adăugând că pe parcursul acestui an s-a înregistrat un avans de doar 10%.

“Constructorul și-a concentrat puținele forțe la bretelele nodului rutier Chețani și la structurile de la Hădăreni, Chețani și Câmpia Turzii. Există însă și unele lucrări suplimentare puse în operă, dar neincluse în contract de către CNAIR. Finalizarea în 2020 este imposibilă, progresul fizic total fiind acum în jur de 30%. Ba chiar sunt șanse mari să avem o nouă rezi-liere, în ritmul actual inaugurarea fiind teoretic posibilă la sfârșitul lui 2021 doar dacă situația se va redresa semnificativ”.

În ce privește cel de al doilea tronson (executat de asocierea Astaldi-Max Boegl), șantierul

a ajuns la aproximativ 85%, structurile sunt aproape gata, iar asfaltul este deja turnat pe cea mai mare partea a lotului de 17,9 km.

Un termen realist de finalizare și inaugurare este perioada iulie-august, apreciază reprezentanții Proinfrastructură.

Lasă un comentariu